Beni ve çili olanlar güneşe dikkat !

 DERMATOLOJİ uzmanı Prof.Dr. Ekrem Aktaş, vücudunda ben ve çil bulunanların aşırı sıcaklarda güneşle direkt temas etmemelerini istedi. Prof.Dr. Aktaş, "Aşırı güneş, ben ve çili olanda kansere kadar yol açar" dediErciyes Üniversitesi Dermataloji Ana bilim

Beni ve çili olanlar güneşe dikkat !

 

DERMATOLOJİ uzmanı Prof.Dr. Ekrem Aktaş, vücudunda ben ve çil bulunanların aşırı sıcaklarda güneşle direkt temas etmemelerini istedi. Prof.Dr. Aktaş, "Aşırı güneş, ben ve çili olanda kansere kadar yol açar" dedi
Erciyes Üniversitesi Dermataloji Ana bilim dalından birkaç ay önce emekli olan Prof.Dr. Ekrem Aktaş, aüneşin vücutta kemiklerin gelişmesi ve çeşitli hastalıkların iyileşmesi açısında oldukça etkili olduğunu özellikle, sedef hastaları için büyük yararı bulunduğunu anlattı. Prof.Dr. Aktaş, şöyle devam etti:

"Güneşin faydalarının yanı sıra çok sayıda zararları da var. Güneşten korunmak da gerekiyor. Özellikle 'Ben' dediğimiz, tıpta 'Nevüs' olarak adlandırdığımız, 1 santimden geniş benlerin güneşten korunması gerekir. Bunlar bazen Melanoma dönüyor. Melanom benlerin kanseri demek. Bunlarında sonuçları dramatik oluyor. Diğer cilt kanserlerine nazaran benler ömrü etkiliyor. Ömürü kısaltıyor. Özellikle vücudunda ‘ben’ olanlar güneşten korunmalı ve kremler kullanmalıdır. Güneşten yanıklar oluşur. Yanıklarda ben varsa kansere dönme oranı daha yüksektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler