Nurbengü Yılmaz

Nurbengü Yılmaz

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?

Ilk süt dişleri genellikle 6 ay 1 yaş arasında çıkmakta ve yaklaşık 2.5-3 yaşlarında 20 süt dişi de tamamlanmaktadır. Süt dişleri çıkarken bebeğinizde salya akışında artış, yanaklarda kızarıklık ve döküntüler, göz yaşarması göz kızarması, diş etlerini elle kaşıma, ve her şeyi ısırma ağza götürme ateş iştahsızlık kilo kaybı ishal ve uyku bozuklukları görülebilir. Dişlerin çıkacağı bölgelerde diş eti kızarık ve kabarıktır.Bebeğinizi bu dönemde rahatlatmak için ellerinizi yıkadıktan sonar bebeğinizin diş etlerine masaj yapabilir, plastik diş kaşıyıcılarını buzdolabından bekleterek verebilirsiniz. Diş hekiminiz ya da doktorunuza danışarak ağrı kesici ve ateş düşürücü şuruplar verebilrsiniz

DİŞ ÇIKARTIKEN YAŞANABİLECEK SORUNLAR
Bebeğiniz diş çıkartırken yüksek ateş huzursuzluk, diş etlerinde kızarıklık,salya artışı, kulak kaşıma
ishal görülebilir. Ancak 38.5 derecenin üzerinde ateş, 3 günü geçen ishal ,huzursuzluk halinin 1 haftayı geçmesi başka bir hastalığın habercisi olabilir.

Bebeğim diş çıkarırken ağrı kesici kullanabilir miyim?

Diş kaşıyıcıları yeterli gelmiyorsa çocuk diş hekiminize danışarak parasetamol içerikli ağrıkesiciler, antihistaminikl ie jel ve solüsyonlar kullanabilirsiniz.

Hangi diş kaşıyıcıyı kullamalıyım ?

En çok önerdiğimiz diş kaşıyıcılar içi su dolu olanlardır. Buzdolabında 5 dk soğutup bebeğinize verebilrsiniz. Diş çıkarma döneminde diş etlerine yapılan soğuk uygulamaları bebeğinizi rahatlatır.

Bebeğiniz diş çıkarırken ortaya çıkan huzursuzluğu gidermek için en etkili yöntem onunla daha çok vakit geçirmeniz ona sık sık sarılmanızdır.Anne sarılması herşeye tolerensı artırır ve güven duygusunu pekiştirir.

Ortodonti Uzmanı Dr.Dt. Nurbengü Yılmaz

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR