Bayram sonrası alınan kilolara dikkat !

Diyetisyen Dr. Semiha Ekinci, Kurban bayramı ve 9 günlük tatilin ardından vatandaşı beslenme konusunda uyararak, "Kilolarımız hala bizimle. Ve tehlikeler yanı başımızda, ne yapmalı nasıl formuna dönmeli diyorsanız formda kalmanız için önerilerimiz olacak.

Bayram sonrası alınan kilolara dikkat !
Diyetisyen Dr. Semiha Ekinci, Kurban bayramı ve 9 günlük tatilin ardından vatandaşı beslenme konusunda uyararak, "Kilolarımız hala bizimle. Ve tehlikeler yanı başımızda, ne yapmalı nasıl formuna dönmeli diyorsanız formda kalmanız için önerilerimiz olacak. Öncelikle metabolizmanızı dinlendirin. Sizi zorlamayacak, hızlandırılmış detoks önerileriyle 1 haftada hem metabolizmanızı dinlendiren hem de son fazlalıklarınızı hafifletmek için öncelikle bir detoks çayı önerimiz var. Hem pratik hem de yan etkisi olmayan bu çayın mide ve bağırsağa faydası oldukça fazla; 1 adet kabuklu küçük boy salatalık, Yarım limon, 1-2 dal nane-maydanoz, 1 çay kaşığı kekik malzemelerimizi 1 fincan kaynamış suya atıp 3 dakika dinlendirin ve günde 1 fincan için. Bayram sonrası dikkat edilecek bir diğer konu ise ara öğünlerdir. Kuşkusuz yağ yakımı ve kilo kaybı için vazgeçilmez olan ara öğünlerde sıvı tüketimini artırmak ve posa alımını artırmak bizim için pozitif yönde olur. Bu şekilde değerlendirilen ara öğünlerde 1 bardak yağsız süt ile sıvı alımı, 1-2 porsiyon taze meyve tüketimi ile de hem posa hem sıvı alımını artırmış oluruz” dedi.
Ekinci, “Bildiğimiz gibi vücudumuzun depo birimi yağdır, şekerin, proteinin kısacası etlinin sütlünün tatlının fazlası bizde yağa dönüştürülerek daha sonra kullanılmak üzere depolanır. Alım devam ederse depolar yerinde kalır. Bu açıdan yağ yakımını başlatacak bir girişimde bulunmak için günde 30 dakika egzersiz ve 2,5 litre su alımı yapılmalıdır” şeklinde konuştu.Ekinci, “Sebzeler ve tahıllarda protein kaynağıdır. Bu hafta protein alımını sebze ve tam tahıllara yükleyelim diyorum, hayvansal kaynaklı proteinler elbette her zaman en çok ihtiyaç duyduğumuz ve vücutta en çabuk kullanılandır, yaşa ve kiloya göre vücudu ve böbrekleri yoracak miktarlardan kaçınmak gerekir. Günde 1 tabak sebze yemeği ve 1-2 dilim tam tahıl ekmeği protein ihtiyacımız için hafif bir çözüm olabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık