Bakan Koca'dan tam kapanma açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmanın başlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." dedi.

Bakan Koca'dan tam kapanma açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:

''Tam kapanmanın vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz salgında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamalarla bir miktar düşüş sağlansada istediğimiz düzeyde olmadı. düşüş hızını azaltmak için tam kapanma bir zaruriret halini aldı. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka değişim hızlarını vaka oranlarını iller bazında her hafta edüzenli olarak yayınlamaktayız. 

Bugün Antalya'yı bu anlamda detaylarıyla değerlendireceğzi. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmak. Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyk. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir üülkelerden biriyiz. Antalya'da son bir haftada vaka sayısında yüzde 35 oranında azalma göründü. Antalya'da yatak doluluk oranımız yüzde 47.7'ye yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66.3'e düşmüş oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık