Sadi Tekelioğlu'ndan çok konuşulacak açıklamalar

Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. 

Sadi Tekelioğlu'ndan çok konuşulacak açıklamalar
Trabzonspor'un eski teknik direktörü ve altyapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yönetimin "eldeki kadroya sabredilmeli" söylemlerine yönelik konuşan Tekelioğlu  "Bunlar bizim bildiğimiz tanıdığımız oyuncular. Zeki , Mustafa yıllardır bizde... Bu çocukları biz bugüne kadar tanımadık mı? Yani biz 3 tane 4 tane oyuncuyu mu bekleyeceğiz. Takımın tamamı mı yeni? Yeni bir takım kurarsın, genç takım kurarsın, dersin ki bekle... Durica milli takımda oynuyor, Uğur Akhisar'dan bize geldi, Osmanlı'da banko oynadı. Deneyimsiz oyuncuları bir araya getirirseniz beklersiniz.. Bunu kabul ediyorum. Sabredeceğimiz oyuncular 20 yaşın üstünde. 60-70'in üstünde lig maçı oynadı. Biri Lazio'dan, diğeri Amerika'dan geldi. Sabredersek neresi gelişecek? Biraz daha yetenek mi kazanacak. 1 sene sonra ne olacak?" dedi. 

ARSENAL'İN 36 TANE SCOUT EKİBİ VAR

Tekelioğlu, "Dünyanın ve Avrupa'nın her tarafında Arsenal'in 36 scout ekibi var. Bunların 15 yaşındaki oyunculardan haberleri oluyor. Bizdeki Abdulkadir'den 15 yaşındayken haberleri vardı. Sen 23 yaşında çok iyi oyuncuyu bulacaksın bir de ucuza alacaksın. İyi futbolcuyu dünyanın en ücra köşesinde de olsa arıyorlar buluyorlar. Bizim gibi oturup televizyon karşısında aramıyorlar" diye konuştu.

AKBAŞ OYNAYACAKSA İBANEZ NEDEN ALINDI?

Tekelioğlu, "Adamlar gidiyor bir ay iki ay Arjantin'de, Kolombiya'da, Portekiz'de duruyor. Sen ne yaparsın, İtalya liginde yüksek oynayan oyuncuları tamamlayıcı oyuncu olarak alırsın. Sol bek İbanez alındı, şimdi Mustafa Akbaş oynuyor. O zaman ona verilen para günah değil mi? Rusya'dan Ramil var. Muhammet Beşir vardı, ona verilen para günah değil mi? Bu paralarla bunlardan daha iyi oyuncu alamazsın. 5'er milyon euro bonservisine verip ancak öyle alırsın" şeklinde konuştu. 

YAPILANMA DEĞİL UYUTMA!

Yapılanma dönemini değerlendiren Tekelioğlu, "Bugünkü hadiseye yeniden yapılanma deniyor. Asla katılmıyorum. 4 milyon Euro bir oyuncuya veriyorsan bunun adı yeniden yapılanma değil. Elinde onun emsali var 1 milyon Euro. Yeniden yapılanma Özkan hocanın çok ucuza aldığı Brezilyalılar... Genç oyuncular. Yeniden yapılanma odur. Şu an yapılanma dönemi değil uyutma dönemidir. Trabzonspor bu anlayışla 50. yılda da değil 150. yılda da şampiyon olmaz" diye ifade etti. 

Kuzey Ekspres

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor