Rusya'dan flaş Türkiye kararı!

Rusya'dan batı hattı üzerinden Türkiye'ye gaz getiren özel şirketler, iptal edilen yüzde 10,25'lik indirimin faturalardan çıkarılması üzerine yüksek bedel ödemeyi reddedince, Gazprom'un kısıntıya gittiği belirtildi.   Açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynak

Rusya'dan flaş Türkiye kararı!
Rusya'dan batı hattı üzerinden Türkiye'ye gaz getiren özel şirketler, iptal edilen yüzde 10,25'lik indirimin faturalardan çıkarılması üzerine yüksek bedel ödemeyi reddedince, Gazprom'un kısıntıya gittiği belirtildi.
 
Açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, "Rusya'dan gaz getiren özel şirketler iptal edilen yüzde 10,25'lik indirimin faturalarda yer almaması üzerine, yüksek bedel ödemeyi reddedince Gazprom kesintiye gitti. Sadece özel şirketlere uygulanan yüzde 10 civarındaki gaz kesintisi, şu anda basınç üzerinde olumsuzluk ve herhangi bir sıkıntı yaratmıyor" dedi.
 
Rus haber ajansı İnterfaks’ın haberinde, 10 Şubat’tan bu yana Gazprom’un Batı Hattı üzerinden Türkiye’ye gönderdiği doğalgaz arzının günlük ortalama yüzde 50 azaldığı ileri sürülmüştü.
 
Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013’te yapılan anlaşma doğrultusunda yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor. Gazprom daha önce gaz alan bu şirketlere yaptığı yüzde 10,25'lik indirimi bu yıl için uygulamayacağını duyurmuştu.
 
Türkiye'de 2014 yılında toplam doğalgaz tüketimi 48 milyar metreküp civarında gerçekleşti. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) geçen yıl için 51 milyar metreküp öngörülen toplam doğalgaz tüketimi tahminini 47,8 milyar metreküpe revize etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem