RTÜK'ten 'Derin Futbol' isimli programa inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Beyaz TV’de yayınlanan "Derin Futbol" programında sarf edilen sözler için inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK'ten 'Derin Futbol' isimli programa inceleme

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programında dün akşam yaşanan olaylar sosyal medyada geniş yankı buldu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bu duruma müdahale etti. Vatandaşların yoğun tepkileri üzerine RTÜK, programa ilişkin bir inceleme başlattı.

RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, kamuoyundan gelen tepkilere dikkat çekerek, bu tür programlar konusunda RTÜK'ün hassas olduğunu belirtti. Demirkan, kurul olarak bu tür yayınlar konusunda gereken adımları attıklarını ve atacaklarını ifade etti. İncelemenin, RTÜK'ün İzleme ve Değerlendirme Dairesi tarafından yapılacağını ve ihlal tespit edilirse gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Programda yaşanan bazı dikkat çekici diyaloglar ise şöyleydi:

Sunucu Ertem Şener'in yanı sıra yorumcular Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı, Ahmet Çakar ve Abdülkerim Durmaz'ın katıldığı programda gece saatlerinde konuklara et servisi yapıldı.
Sinan Engin, gut hastalığına işaret ederek, eti ertesi gün yemeyi planladığını dile getirdi.

Abdülkerim Durmaz'ın reklam arasında eti yemeyi önermesine, Rasim Ozan Kütahyalı "Canlı yayında yiyeceğiz" şeklinde yanıt verdi ve "Beyaz TV'de et servisi" dedi.

Kütahyalı, daha sonra öğrencilik zamanlarında ekonomik nedenlerle döner yemek zorunda kaldıklarını anlattı.
Kütahyalı'nın kameramanların eti "öküz gibi" yediğini söylemesi ve Abdülkerim Durmaz'ın "Öküz gibi yiyorsun" demesi üzerine, Kütahyalı'nın "Ne gibi yiyeyim, kedi gibi mi?" şeklinde yanıtladığı duyuldu.
Bu olaylar ve diyaloglar, sosyal medyada geniş yorum ve eleştirilere neden oldu. RTÜK'ün inceleme başlatması, programın içeriği ve sunum tarzı hakkındaki endişeleri ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem