Rize'ye şehit ateşi düştü!

Batman'daki saldırıda yaralanan Rize Kendirlili Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu şehit oldu.

Rize'ye şehit ateşi düştü!

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce jandarma karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında yaralanan askerlerden Rize Kendirlili Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

 

Kozluk ilçe merkezinde müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından, daha önceden gasp ettiği ve patlayıcı yüklediği araçla kaçan terörist, Bekirhan beldesindeki jandarma karakolu önünde askerler tarafından durdurulmak istenince, aracı infilak ettirmişti. 

Saldırıda olay yerindeki başka bir araçta bulunan öğretmen hayatını kaybetmiş, 2'si asker, 3 kişi yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerler, İlçe Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Burada tedavi altına alınan askerlerden Fazlıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren bir terörist etkisiz hale getirilmişti.

Şehidin ailesinin kışın Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yazın Rize'de ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Fazlıoğlu’nun cenazesi bugün saat: 10.00’da Diyarbakır’da düzenlenecek törenin ardından havayoluyla Trabzon’a gelecek. Ardından karayoluyla Rize’ye getirilecek şehidin cenaze merasiminin Pazar günü yapılması bekleniyor. 

ANNESİYLE SON KEZ ÇAY TOPLADI

Şehit Fazlıoğlu’nun bekar olduğu, Mayıs ayı içerisinde birliğinden izin alıp 15 gün önce annesiyle birlikte Kendirli’de çay topladıktan sonra Ramazan arefesinde tekrar görevine döndüğü öğrenildi. 2 erkek kardeşi bulunan Şehit Soner Fazlıoğlu’nun kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşinin de geçtiğimiz yıl doğudaki bir operasyonda yaralanıp  gazi olduğu ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü bilgisine ulaşıldı. 
 

Rize'ye şehit ateşi düştü!
Rize'ye şehit ateşi düştü!
 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel