Rize'nin "Pisa kuleleri" tahliye ediliyor

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce inşa edilen ve zeminde meydana gelen kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan 4 bina tahliye ediliyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliyelerinin ardından yıkılacak.

Rize'nin "Pisa kuleleri" tahliye ediliyor

Rize Taşlıdere Mahallesi'nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 yıl önce inşa edilen 72 daireli 3 blok ile yanlarında yer alan 6 katlı 24 daireli bir başka binanın zemininde kayma meydana geldi. Kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan binalar, bölgede 'Pisa Kuleleri' diye anılmaya başlandı. Her geçen gün binalardaki eğimin arttığı dikkat çekiyor. Gün geçtikçe binalardaki eğim artarken, 24 daireli bina ile bitişiğindeki bina arasında boşluk oluştu. Yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen yapılar, sahipleri tarafından demir direklerle güçlendirilmeye çalışıldı.

YIKIM KARARI ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Rize Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 binanın da yıkımına karar verildi. Binalar için hak sahiplerine, tebligatlar yapıldı. Sahipleri tarafından tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra binaların yıkımına başlanacak.  

‘BÜYÜK BİR TEHLİKE İÇİNDEYDİK’

Pisa kuleleri gibi yana kayan binada dairesi olan Hatice Bayrak, "Büyük tehlike vardı. Yıkım kararının alınmasıyla rahatladık. Biz bu binalar için çok çalıştık çabaladık, emeklerimiz boşa gitmesin, haklarımız verilsin” dedi.

Şaban Usta ise “Binalar, çok fazla yana doğru kaydı. Büyük bir tehlike içerisinde yaşıyorduk. Devletimiz yerinde bir yıkım kararı verdi. Hak sahiplerinin mağdur olmadan; bu süreci atlatmasını umuyoruz” diye konuştu.

Rize'nin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel