Rize'de yaylacılara kar uyarısı

Kaymakam tarih verdi

Rize'de yaylacılara kar uyarısı
 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi yaylalarında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı yaşanırken, yaylalarda mağduriyet yaşanmaması için ilçe Kaymakamı Okan Daştan, yaylalarda 10 Kasım 2017 tarihinden sonra kimsenin kalmaması çağrısında bulunuldu. 

Başkanlığını ilçe Kaymakamı Okan Daştan'ın yaptığı Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri tarafından yaylada kalma süresi belirlendi.
Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, kış mevsiminin gelmesi ile ilçede oluşabilecek aksaklıklar için bütün önlemlerin alındığını belirtirken, özellikle kış ayları ile birlikte planlanan çalışmalar ve alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İlçe Kaymakamlığı olarak bütün birimleri ile kış ayları için önemli çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Daştan, "İlçemize bağlı yaylalarda bulunan vatandaşlarımızın kış şartlarının yoğun olacağı bu aylarda yaylalarda kalmaması ve ilçe merkezlerine gelmesi hayati önem taşımaktadır. Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı bunu ifade etmek istiyorum. Kışın acil müdahaleyi gerektiren durumlarda ki en önemli talep yaylalarda mahsur kalan vatandaşlarımız ve ailelerinden geliyor. Bu sorunları artık yaşamamak için 10 Kasım'dan sonra yaylalarda kimse kalmasın. Bu tarihten itibaren yaylada kalan vatandaşlarımızın sorumluluğunu alamıyoruz. Kalan olursa suç işlemiş olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel