Rize'de uyuşturucu tacirine 25 yıl hapis

Rize'de uyuşturucu tacirine çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezası verildi.

Rize'de uyuşturucu tacirine 25 yıl hapis

Rize'de "uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu madde sağlamak" suçlamasıyla yargılanan sanığa, 25 yıl hapis ve 500 bin lira para cezası verildi.


Rize Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 5 Kasım 2016 tarihinde terörizmin en büyük finansal kaynaklarından olan uyuşturucu madde ile ilgili yürütülen mücadele kapsamında İyidere ilçesinde 06 FZ 0278 plakalı aracın durdurularak arandığı, aramada net ağırlığı 185 kilo 553 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde O.D. hakkında kamu davası açıldığı hatırlatıldı.

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyetinin, sanık O.D.'ye, "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak" suçundan 25 yıl hapis ve 500 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

Rize'de 5 Ekim 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında, Irak'ın kuzeyinde, terör örgütü PKK/KCK kamplarında üretildiği belirlenen eroin, tıra düzenlenen operasyonda ele geçirilmiş, gözaltına alınan sürücü O.D., 6 Kasım 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel