Rize'de sel ve heyelanda can kaybı var mı?

Rize valiliği açıklama yayınladı

Rize'de sel ve heyelanda can kaybı var mı?

Rize’de meydana gelen sel ve heyelanların ardından Rize Valiliği bir yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan yazılı açıklamada mahsur kalan vatandaşların, ekipler tarafından zamanında yapılan müdahaleler ile kurtarıldığı belirtildi. Meydana gelen sel ve heyelan olaylarında her hangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edilen açıklama şöyle: 

’’Dünden bu yana ilimizde yağan sağanak yağışlar sonucu, bazı dere yataklarında taşkınlar, menfez ve köprülerde tıkanmalar, ayrıca bazı bölgelerde de heyelanlar meydana gelmiş, zarar gören yollarda ulaşımda aksamalar yaşanmıştır. Meydana gelen bu olumsuz koşullar nedeniyle, bazı vatandaşlarımız bulundukları bölgede mahsur kalmıştır. Mahsur kalan vatandaşlarımızın, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Özel İdare, UMKE ve diğer ekiplerin zamanında müdahalesiyle kurtarılmış, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Zarar gören alanlarda hayatın normale dönmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordinasyon içerisinde çalışarak olayların tümüne müdahale etmiş olup, bundan sonra bölgemizde aşırı yağışların devam etmesi dikkate alınarak, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.’’ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler