Rize'de kaçak içki operasyonu

Rize'de 5 bin 349 paket gümrük kaçağı sigara, 96 şişe alkollü içecek ve 40 litre ispirto ele geçirildi.

Rize'de kaçak içki operasyonu

Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize İşler Şube ekiplerince şüphelenilen bir otomobilin takibe alındığı, yapılan anonslara uymayan aracın kaçmaya çalıştığı, ekiplerce takip edilerek İyidere ilçesinde yakalandığı ifade edildi.

 
Araçta bulunan şüpheliler F.D. ve A.N. üzerinde yapılan kontrollerde 3 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara ve 10 şişe alkollü içecek ele geçirildiği kaydedildi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği, F.D. ve A.N'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.
 
Açıklamada, ayrıca Alipaşa Uygulama Noktasında yapılan uygulamada ise şüphelenilen bir aracın durdurulduğu kaydedilerek, "Araçta yapılan arama sonrası 435 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Ele geçirilen sigaralar ile araçta bulunan M.C, M.K. ve M. N. gerekli yasal işlemler için Polis Merkezine götürülmüş, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik ve yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest bırakılmıştır." ifadelerine yer verildi.
 
Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda ise bin 814 paket gümrük kaçağı sigara ile 86 şişe alkollü içecek ve 40 litre ispirto ele geçirildiği, olaya karışan yabancı uyruklu şahısların sınır dışı edildiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler