Rize'de 16 kişi FETÖ'den hakim karşısına çıktı

16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize'de 16 kişi FETÖ'den hakim karşısına çıktı
Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Bostan, Dursun Ali Şahin, Cemal Sandallı, Adem Erkut, Ferdi Başaran, İbrahim Şehitoğlu, Abdullah Mat, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur, Yıldıray Kalkan, Gökhan Şanal, Musa Türkan ile tutuksuz sanıklar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Arif Yılmaz, E.C, K.T, S.K. ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Saffet Yılmaz tarafından kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından tanık ve sanıkların dinlenmesine geçildi.

Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan sanıklardan Mehmet Bostan, savunmasında, tanık beyanlarına dayanılarak yöneticilikle suçlandığını, kesinlikle örgütle bağının olmadığını öne sürdü.

Üniversitedeki atamalarda kesinlikle ilişkisinin olmadığını savunan Bostan, şöyle devam etti:

"Birinin atamasında aracılık ettiysem verilecek her türlü cezaya razıyım. Sanıkların hepsini üniversiteye başladıktan sonra tanıdım. Tanıklardan birisinin eski rektör Arif Yılmaz'ın yaşadığı haksızlığı benimle ilişkilendirmesi doğru değildir. Hakkımda iddialarda bulunan eski dekan E.A. yapıya kızgın olduğunu söylemiş, sonrasında ise ByLock'tan tutuklu kalmış, bir süre sonra etkin pişmanlıktan yararlanmıştır. Etkin pişmanlıktan yararlanan C.Y. ise benim değil, kendisinin akademisyenlerden sorumlu kişi olduğunu itiraf etmiştir."  

Dursun Ali Şahin de şüpheli tanıkların yönlendirmeleri sonucu verdikleri ifadelerle tutuklu olduğunu ifade ederek, "Etkin pişmanlıktan yararlanan tanık, beni hastaneden tanıdığını söylüyor. Mahkemede ise yüzleştirilince tanımıyor. Şüpheli tanık ifadeleri sonucu tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

ByLock kullandıkları iddia edilen sanıklar Yıldıray Kalkan, Cemal Sandallı, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur ve İbrahim Şehitoğlu da iddiaları reddederek, programı kullandıkları tarih ile raporların örtüşmediğini savundu. 

Adem Erkut ise çocuklarının iyi eğitimi için örgüt ile ilişkili okullarla ilişkisi olduğunu kaydederek, "Okulun sosyal ve eğitimsel faaliyetlerine katıldım. Okul taksitleri için ilgili bankaya para yatırdım. O dönemde bunların örgütsel faaliyet olduğunu bilmiyordum. Bilseydim kesinlikle yapmazdım." ifadelerini kullandı. 

Duruşma, diğer sanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler