Kubilay Çiçek: ''Trabzon'dan İkizdere halkına selam ve destek götürdük''

Rize'nin, İkizdere İlçesi Gürdere ve Cevizlik Köyünde açılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının tepkileri devam ediyor. 

Kubilay Çiçek: ''Trabzon'dan İkizdere halkına selam ve destek götürdük''

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek ve beraberindeki il yöneticileri, Gürdere ve Cevizlik Köyündeki vatandaşlara destek olmak için bugün İkizdere ilçesini ziyaret etti.

İkizdere halkının taş ocaklarına karşı verdiği haklı mücadeleye destek olmak için bölgeye giden Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek ''Trabzon’un vadilerinden İkizdere vadisine selam ve desteklerimizi götürdük.Kendilerinin bu haklı direnişinin sonuna kadar arkasında olacağımızı ve bu davayı takip edip Gürdere ve Cevizlik Köylülerinin sesi olacağımızı belittik'' dedi.

BU GÜZEL DOĞA KATLEDİLMEK İSTENİYOR

Kubilay Çiçek, “Köylünün isteği net; ağaçlarımız, deremiz, arılarımız ve endemik bitkilerimizi kaybetmek istemiyoruz. Konuştuğumuz köylüler iki gündür sularının çamur şeklinde aktığını belirtiyor. Kimsenin bu insanların doğasına, ekmeğine ve suyuna el uzatmaya hakkı yok. Bir dolgu alanı için burada bir ekolojik katliama izin veremeyiz''

SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE BURADA KALAN AĞAÇLARDAN OY İSTERLER

Bölge halkı ise şunları söyledi; Deremize, suyumuza, ormanımıza, yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bu onurlu davamızda sonuna kadar da direneceğiz. Bizler bu topraklarda yaşıyor, ekmek paramızı kazanıyor bu derenin suyunu içiyoruz. Buradan yetkililere de sesleniyoruz. Seçim zamanı geldiğinde, burada kalan ağaçlardan oy istesinler diyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler