Karadeniz'in yüzen adaları

Karadeniz turizmine renk katıyor

Karadeniz'in yüzen adaları

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarındaki Kaçkar Koçdüzü Yaylası'nda bulunan çok sayıda göl ve göllerin içindeki yüzen adalar Karadeniz turizmine renk katarken, turizm çeşitliliğini de arttırıyor. 

Çamlıhemşin ilçe merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olup araçlar ile ulaşımı olan ve 300 yayla evi barındıran Kaçkar Koçdüzü Yaylası'nda bulunan bin metre uzunluğunda 150 metre genişliğindeki Adalı Göl'deki yüzen adalar, Karadeniz'in en büyük yaylası olan Koçdüzü'ne ayrı bir renk katıyor.
Karadeniz'in yüzen adaları

Göllerin kenarlarındaki toprak parçalarının kopmasıyla oluşan üç yüzen adacıklar, kara ve göl tabanı ile bağlantıları olmadığı için rüzgarla birlikte yer değiştiriyor. Yaklaşık 20 kişinin bir anda üstünde durabildiği ve 39 metrekare genişliğinde olan adacıkların üzerlerindeki bitkiler de yelken görevi görüyor.
Karadeniz'in yüzen adaları
Doğasıyla renk cümbüşünün yaşandığı Kaçkar Koçdüzü Yaylası'nda, vadilerden akan şelaleler, tarih kokan imari yapılar ve 'Balta Taş' gibi güzellikler ziyaretçilerine görsel şölen sunarken, her mevsim ayrı güzellikleri barındıran Kaçkar Koçdüzü Yaylası, zengin bitki örtüsü ve turizm alanındaki görsel çeşitliliğiyle bölgeye turist çekmeyi hedefleyen yaylaların başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler