Kadınların bisikletle "zafer turu" Artvin'e ulaştı

Kadınların bisikletle "zafer turu" Trabzon ve Rize'den sonra Artvin'e ulaştı.

Kadınların bisikletle "zafer turu" Artvin'e ulaştı

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği'nin 19 Mayıs-30 Ağustos milli bayramları kutlaması ile bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla başlattığı Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi, Artvin'e ulaştı. 

Muğla'dan 19 Mayıs’ta "El Ele, Elden Ele 81 İle" sloganıyla başlayan ve 30 Ağustos'a kadar kadar her ilin kadın bisikletçilerinin komşu ile kadar pedal çevirip bayrağı oradaki hemcinslerine devrettiği turda, Trabzon-Rize ve Rize-Artvin arasında bayrak teslimi yapıldı. 

Trabzon-Rize il sınırında bayrağı devralan Funda Erdem Gökçelik, kendisine eşlik eden Engin Atalay ve Ümit Gökçelik'le  Artvin’e gelerek bayrağı burada Tuğçe Günay Yılmaz'a teslim etti. 

Gökçelik, turda bayrağı teslim etmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında her ilde gönüllü kadınların il sınırında devraldığı bayrağı pedal çevirerek bir sonraki  il sınırına kadar taşıdığını anlatarak, şunları söyledi:  

"Ben de Rize bayraktarı olarak Trabzon il sınırından devraldığım bayrağı pedal çevirerek Artvin’deki gönüllü arkadaşıma devrettim. Bizler, yani 81 ilin kadın bisikletçileri  olarak ilk kez ortak bir projenin bileşenleri olduk. İlk kez el ele verip 81 halkalı kocaman bir zincir oluşturduk. Böyle bir projede yer almaktan dolayı mutluyum."

Projenin amacının kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Gökçelik , şöyle devam etti:

"Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Günümüzün en yıpratıcı sorunlarından olan trafik kaosuna bisikletle dikkat çekiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki kadınların gücü ve kararlılığı, çevresine örnek olacaktır. Egzoz gazı kirliliğine mahkum olmayı reddeden, toplumsal duyarlılık öneriyoruz herkese." 

Artvin’de bayrağı devralan Tuğçe Günay Yılmaz da devraldıkları bayrağı, Ardahan, Kars ve Iğdır'a kadar taşıyacaklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmenin yanı sıra amaçlarımızdan biri de hem 19 Mayıs hem de 30 Ağustos milli bayramlarımızı kutlamak. Bizler kadın bisikletçiler olarak trafikte araç kullanan şoförlerin bisiklet kullanan vatandaşlara saygılı olmasını istiyoruz. Unutmasınlar ki trafikte bisiklet kullanan insanlarda var. Umarız artık bisikletli ölümler son bulur ve bisiklet kullananlara gerekli saygı gösterilir." 

Yılmaz, açıklamasının ardından kendisine eşlik eden eşi Davut Yılmaz ve Gülcan Turan ile Ardahan'a doğru yola çıktı. 

Tur, 30 Ağustos'ta başlangıç noktası olan Muğla'da sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel