Kaçkarlar’a 12 ay ulaşılabilecek 12 turizm kasabası planlanıyor

Rize Valisi Erdoğan Bektaş: “Ayder’den sonra ikinci önemli noktamız Ovit olacak” 

Kaçkarlar’a 12 ay ulaşılabilecek 12 turizm kasabası planlanıyor

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kaçkar Dağları’nda kış turizmine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek “Karla kaplı Kaçkarlar’a 12 ay ulaşılıp turizm yapılabilecek 12 turizm kasabası planlıyoruz” dedi. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, Ayder Yaylası’nın yapacakları çalışmanın omurgasını oluşturacağını söyledi. Kış turizmi yapılacak alanları planlı bir şekilde düzenlemek istediklerini belirten Vali Erdoğan Bektaş “Rize’de 12 ay boyunca turizm yapmak için proje hazırlıyoruz. Önceliğimiz altyapı hizmetleri bakımından öncelik olan Ayder’den başlayarak Rize genelinde 12 ayrı konaklama kasabası yapmak istiyoruz. Burada Ayder’i omurga olarak kullanıyoruz. Uçaktan inen bir turist 48 km. sonra gondola binebiliyorsa başlangıç ağımız burası olmalı. Marka olan yerleşim yerleri önceliğimizdir. Zira burada tanıtım konusunda eksiklik çekmeyeceğiz. Bunun için çalışmalara yatak ve ulaşım konusunda sıkıntısı olmayan Ayder’den başlayarak Ovit ile devam edeceğiz. Ovit Dağı Erzurum karayolu üzerinde olması daha geniş ve Anzer, Kabahor, Petran ve Cimil Vadileriyle bağlantılı olması avantajı ile önemli bir konumdadır. Ovit Dağı’na çıkarken en son köyümüz olan Sivrikaya köyünün yamaçlarında kayak yapacak potansiyel yerler var. Burada da etüt çalışmalarımızı devam ederken önceliğimiz yapılaşma konusunda çarpıklığı önlemek istiyoruz. Geri dönüşü olmayan çarpık yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Çarpık yapılaşma olmaması için Köy İmar Planı’nda 18. madde uygulaması ile planlı bir proje hazırlıyoruz” dedi. 

İkizdere Çifteköprü’de Özel İdare’ye ait 40 dönüm bir arazi olduğunu ve köy Muhtarı ve heyetinin bu araziyi 100 dönüme çıkartabilirse burada çok güzel tatil kenti olabileceğini kaydeden Bektaş “Yerli veya yabancı yatırımcı müthiş coğrafi tabiat güzelliğine hayır diyemez” diye konuştu. 

Yeşil Yol Projesi’nin de önemine vurgu yapan Bektaş “Trabzon-Uzungöl’den başlayarak Artvin-Arhavi’den çıkacak Yeşil Yol projemizde önemli aşamalar kaydettik. Uzungöl’den Eskice köyümüze devam eden Yeşilyol Anzer, Ridos, Ilıca köyü mezrası ve Çağrankaya yaylasını takip ederek devamında zirvelerdeki yaylaları aşarak Arhavi ye ulaşacaktır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler