İkizdere'de neler oluyor? ABD'li gazeteci bölgeye geldi

İkizdere'de yapılması planlanan taşocağı için eylemler sürerken ABD'li gazetecinin bölgeye gelmesi dikkat çekti.

Rize'nin İkizdere ilçesinde İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenen Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı eylemler sürürken, bölgeye çok sayıda yöre halkı dışında eylemcilerin gelmesi dikkatlerde kaçmıyor.

Cevizlik Taş Oçağı projesine karşı eylemlere destek amaçlı Türkiye’nin değişik illerinden kişilerin yanı sıra dünya basınından takip etmek için gelenler de bir o kadar çok.

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz da bölgeye gelerek yöre halkı ile röpartaj yaptı.

ABD’Lİ GAZETECİ İKİZDEREDE

New York Times muhabiri İkizdere'ye bugün gün içerisinde gelerek yöre halkı ile ropörtaj yaptı. Bu durum bazı vatandaşlar tarafından "yangına körükle gitmek" olarak yorumlandı.

Yöre halkından bir kişi "burada hiç buralı olmayan arkadaşlar var. Eylemcilere bakın, orada olan arkadaşlara bakın. Bunlar Türkiye'nin bana göre eylemler için her yerde dolanan arkadaşlar. Bir geçim kaynağı da olabilir. Şuanda buranı yerlisi bu projeye karşı değiller. Bakın orada o arkadaşlar yalnız duruyor. Plakalara bakın Ankara ve başka illerin plakaları" dedi.

Başka bir vatandaş ise "yatırım yapmamız gerekir. Çok çalışmamız lazım. Devletin yaptığı bütün projelerin ben destekçisiyim, devlet bize yanlış yapmaz" ifadelerini kullandı.

İkizdere'deki durumu okuyucularına aktaran New York Times muhabiri Ivor Prickett'in daha önce Mısır darbesinde ve İŞİD'in Musul'daki saldırılarında, Irak'taki patlamalarda foto muhabiri olarak görev yaptığı, gittiği yerlerde ülkelerin çıkarına yönelik iyi şeyler olmadığı, hep ülkelerin imajını zedeleyecek fotoğraflar çektiği belirtilrken, İkizdere halkı bu ajanlara bu fırsatı vermemesi gerektiğinin altı çizildi.

İkizdere'de neler oluyor? ABD'li gazeteci bölgeye geldi

İkizdere'de neler oluyor? ABD'li gazeteci bölgeye geldi

İkizdere'de neler oluyor? ABD'li gazeteci bölgeye geldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler