Genç yüzücüler Rize'de yarıştı

Okul Sporları Küçükler Yüzme Grup Müsabakaları Rize'de yapıldı.

Genç yüzücüler Rize'de yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Okul Sporları Küçükler Yüzme Grup Müsabakaları 21 ilden 170 sporcunun katılımı ile Rize'de gerçekleştirildi.

Rize Olimpik Yüzme Havuzu'nda 28-30 Nisan tarihinde yapılan yarışlara, 21 ilden 14 kız, 16 erkek okul takımı ile toplam 170 sporcu katıldı.

Sporcular serbest yüzmede 50, 100 ve 200 metre, sırt üstü 50 ve 100 metre, kurbağalamada 50 ve 100 metre, kelebek yüzmede 50 ve 100 metre, ferdi ve karışık yarışlarda 200 metre, bayrak 4x100 serbest ve 4x100 metrede karışık olarak mücadele verdi.

Yarışlar sonunda erkeklerde Ankara TED Koleji Vakfı Ortaokulu birinci, İstanbul Özel Çevre Ortaokulu ikinci, İstanbul Ar-El Koleji üçüncü oldu. Kızlarda ise İstanbul Özel Çevre Ortaokuu birinciliği, İstanbul Özel Sezin Ortaokulu ikinciliği, Ankara TED Koleji Vakfı Ortaokulu da üçüncülüğü elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yarışlar sonrası yaptığı açıklamada, sporcuların çok güzel bir sınavı başarı ile geçtiklerini belirtti.

Çelik, "İlk dörde giren okul takımlarımız 26-28 Mayıs 2017'de Aksaray'da yapılacak Türkiye birinciliği yarışlarına katılmaya hak kazandı. Bu yarışmalar sporcu ve gençlerimiz için büyük önem arz ediyor. İnanıyorum ki bugünün küçük sporcuları, bizleri ulusal ve uluslararası platformlarda ileride en iyi şekilde temsil edecek." dedi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler