Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Rize'den Trabzon'a vize!

Deprem, Korona, Mülteciler derken, İdlib'ten gelen son şehit haberleri, ülkemizde bu haftaki süper lig heyecanını da, sindirdi gibi geldi bana.

Herkes haliyle etkilenmiş belli. Dileriz bir daha bunları yaşamayız.

Bu cumartesi karşılaşmasında, Rizespor taraftarları konuk tribününü, bordo mavili taraftarlarda Medıcal Park'ı doldurup, Türk bayraklarıyla süslediler, ardından şehitleri andılar.

Bu atmosferde sahaya çıkan iki komşu kentin takımında, oyunun başında baskıyı kurması gereken taraf, Trabzonspor olması beklenirken, özellikle ilk yarıda oyuna ağırlığını koyan, yeşil mavililer oldu.

Ndiaya'nin biraz daha for hattına yakın oynamasına, ilk 45 dakika da istenileni veremeyen Sosa ile Guilherme eklenince, orta blokta denge olan Obi Mikel, çok yalnız kaldı.

Orta hakem Abdülkadir Bitigen'de, insiyatif hakkını bu yarıda hep konuk ekibe kullanınca, ev sahibi rakip kaleye neredeyse net bir pozisyonla inemedi bile.

İlk yarı Trabzonspor değil de, ÇayKur Rizespor daha istekli ve arzulu olunca, aradığı ve hak ettiği golü Melnjak ile buldu. Soyunma odasınada 1-0 önde gitti.

*

Bir değişiklik beklendiği gibi, Guilherme yerini sakatlıktan yeni çıkan Nwakaeme'ye 46.dakika da teslim etti.

Cezalı olan Campi'ye bu 90 dakikada teknik adamları Hüseyin Çimşir de eklenince, bordo mavili takımı saha kenarından, yardımcı antrenör Muzaffer Bilazer yönlendirdi.

Sturridge ve genç Kerem'in olmadığı maç kadrosunda, sakatlıkları devam eden Ahmet, Yusuf, Hosseini ve Pereira'da yer almadı.

Bu maça iyi başlayamayan Trabzonspor, ikinci yarıya bu hatasını telafi etmek için hızlı başladı.

Özellikle ilk yarının tutuk adamları Ndiaye ve Sosa oyunu bu yarıda iyi forse etmeye başladı. Ev sahibi yüklendikçe, Trabzon takımının seyirci destekli ataklarına düdükler çalan Bitigen, ev sahibinin hızını zaman zaman düşürdü ama Da Costa' nın harika kafa golüne bi şey yapamadı! Sadece seyretti.

İkinci golde yine ilk gol gibi, Sosa'nın köşe atışınlarından geldi. Bu seferde ceza alanı içerisinde topa en son vuran ve takımını öne geçiren Ekuban oldu.

İki asisti olan Sosa, bir de penaltıdan yazınca, ilk yarıdaki negatifliğini tam pozitif katkıya çevirdi.

Ard arda gelen gollerle demoralize olan Rize ekibi, son 10 dakikaya girilirken, Skoda ile farkı bire indirdiyse de, VAR hakemleri bu pozisyon için, öncesinde top ele çarptı diye Bitigen'i uyardı. Bitigen golü iptal etti.

*

Nwakaeme ile kanatlardan oyunu rakip yarı alana yıkan bordo mavililer, sağnak yağmurla beraber gol olup yağmaya devam etti. Nwakaeme ve Ndiaye' nin golleri ise çok şık ve rahatlatıcıydı.

Sahanın en iyi isimlerinden Obi Mikel'in, kendi ceza alanı içerisinde eline çarpan topta, Bitigen'i VAR hakemleri yine uyarınca, Skoda penaltı ile Rize'nin 2.golüne imza attı. Obi Mikel'de kırmızı kartla oyun dışı kaldı ama çıkarken de alkışı aldı.

Bu arada konuk ekibin yan direk dibinden geri gelen topuda bir an nefesleri kesti.

İlerleyen sürede Ekuban ve Sosa yerlerini Abdülkadir'lere bıraktı. En güzel fragman ise Abdülkadir Ömür'ün 183 gün sonra maçın bitimine 5 dakika kala, formasına kavuşması ve sahaya adım atması oldu.

Komşu takımda en önemli kırılma noktası , ikinci yarının başında Aminu Umar'ın sakatlanıp çıkmasıydı. Tunay girdi yerine. Umar'ın bu eksikliği konuk ekibin hücum gücünü de kırdı diyebilirim.

İlerleyen dakikalarda Oğuz ve Sasse yerlerini Oğulcan ile Samudio'ya bıraktıysa da, takımları adına değişen önemli bir şey olmadı.

İlk yarıyı kötü oynadığı için mağlup kapatan, ikinci yarıyı ise iyi oynadığı için farklı galip bitiren Trabzonspor 'eyvah maç gidiyor mu' derken, liderlik yoluna devam etmek için vizeyi, son 25 dakika içinde komşusu Rize'den aldı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR