Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Rektörlük seçimleri üzerine İlahi matematik!

Hayat, çok bilinmeyenli bir denklem gibi.

Tıpkı matematikte olduğu gibi elde var olanlar yardımıyla bilinmeyenlere ulaşmaya çalışır ve bunu başardığımız oranda da kendimizi güvende hissederiz.

Var olan parayla ay sonunu getirebilmek için yapılması gerekenler matematiktir.

Kışın pazarda gezerken alınacak sebzelerle hangi yemeğin yapılabileceği de matematik.

Kimle dost olursak başımıza nelerin gelebileceğini hesaplamaktan, alacağımız bir arabanın bir sene içinde ne kadar masraf çıkartacağını öngörmeye kadar her şey matematik.

 Bürokrat için alınacak teşekkür belgesi sayısı  matematiktir, rektör adayı için alınacak oy sayısı... Tabi rektörlük için alınacak oy yeterli olmadığından başka türlü hesaplar da matematik. Hayatın bu kadar içinde olan matematik eğlence anlayışımıza da girmiştir.

Bilmeceler matematiktir mesela. Bazen fazla falsoludur ama matematiktir. Temel'in "Sarıdır, kafestedir, uçar" bilmecesini bilir misiniz mesela? Cevabı sorulunca "Çok basit, hamsi" demesini...

"Öyle şey olur mu, hamsi kafeste durur mu?" denince "Ben koydum oni", "Hamsi sarı olur mu?" denince "Ben boyadum oni" diyen  Temel..

Hani en sonunda "Yahu hamsi öter mi?" dendiğinde "Bak o da işin  şaşırtmacasidur" diyen Temel...
 
Siz Temel'i fıkra kahramanı sanabilirsiniz ama bugün atanmayı bekleyen birçok rektör adayı ve kurmaylarının "ya hu biz işi yukarıdan bağladık" pozları ile birlikte verdiği demeçler bize gerçek hayatta fıkra yaşatıyor. "

Ya hu siz “paralelle kucak- kucağaydık diye açıklama yapmadınız mı?" denince "Biz şimdi dışarı çıktık" diyorlar.

"Ya hu sizin başkanlık sistemi ve şehir hastaneleri saçmalıktır mealli açıklamalarınız orda duruyor" diyoruz, "Biz değiştirdik oni" diyorlar.

"Ya hu ortalık paralelle mücadele diye inlerken siz güle oynaya üniversite yönetiyordunuz" deyince de "Bak o da işun şaşırtmacasidur" diyorlar.
 
Matematik böyle bir şey değil beyler. Sizin algı yönetimi ile Cumhurbaşkanını dahi ayarladığınızı ima edip güçlü görünmeye ve mümkün olduğunca oy toplamaya çalışmanız matematiktir, kabul.

Ama kaderin üstünde bir kader, matematiğin üstünde de bu ülkenin başından paralel şer odakları ile iş birlikçi küresel uzantılarını def edeceğine emin olduğumuz bir başka matematik daha var.

Yanlış hesap bir yerlerden döner.

Siz, niyeti temiz tutmayarak çoktan kaybettiniz. İlahi matematik doğru cevabı bulur. Ama oylamayla, ama YÖK'le, ama sayın Cumhurbaşkanı ile...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR