Plaja indirilen helikopter ortalığı karıştırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, plaja iniş yapan helikopterle ilgili işletme ve pilottan açıklama isteyeceğini duyurdu.

Plaja indirilen helikopter ortalığı karıştırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, "Muğla'nın Marmaris ilçesinde plaja helikopter indirildiği" yönünde sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine harekete geçti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdürlükçe yapılan incelemede, söz konusu hava aracının uçuş planında iniş noktası olarak belirtilen koordinatın, plaj bölgesine yaklaşık 9,5 kilometre mesafede bulunduğu tespit edildi.

Bu bağlamda tanımsız alanlara iniş/kalkış yapılmasının, işletme ve pilotun sorumluluğunda bulunmakla birlikte söz konusu olayın özelinde uçuş planında belirtilen koordinatla iniş yapılan alan arasındaki farkın açıklanması amacıyla ilgili işletme ve pilottan açıklama talep edilecek.

Bu açıklamalar, eldeki veriler, Pilot Lisansı Yönetmeliği ve Amatör Havacılık Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında komisyon kurularak gerekli değerlendirme yapılacak.

Değerlendirme kapsamında gerekli görülmesi halinde işletme ve pilot nezdinde idari işlem tesis edilecek.

Plaja indirilen helikopterle ilgili işletme ve pilottan açıklama istenecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler