Personelin ödemesi eşit olsun

Ergün, sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında, yedinci toplu görüşmeler sırasında kamu görevlilerine ücret artışına yönelik verilen ek ödeme sözünün tutulmadığını belirtti. Bazı kurumlarda çalışan personele ek ödemelerin yapıldığını, bazılarına

Personelin ödemesi eşit olsun

Ergün, sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında, yedinci toplu görüşmeler sırasında kamu görevlilerine ücret artışına yönelik verilen ek ödeme sözünün tutulmadığını belirtti.

Bazı kurumlarda çalışan personele ek ödemelerin yapıldığını, bazılarına ise yapılmadığını ifade eden Ergün, bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Ergün, kurumlar arası aynı unvanlı personelin bir kurumundakine az, diğerinkine çok, bazılarındakine ise hiç yapılmadığını, bu haksızlıkların akıl ve mantık ile izah edilemeyeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bugüne kadar kamu çalışanları arasında iş barışını tahsis etmek, haksızlıkları ortadan kaldırmak ve iş verimliliğini arttırmak amacı ile yürüttüğümüz eşit işe eşit ücret kavramı, siyasi otorite tarafından da benimsenmişti.

Ancak son dönemde konu, siyasi ve bürokratik mülahazalara alet edilmiş olup, denge adına başlayan çalışmalar, siyasi iradenin ve onun atadığı bürokratların tek taraflı bakışları ile yeni bir dengesizlik sonucunu doğurmuştur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler