Emel Meryem Parlak

Emel Meryem Parlak

Peri Gazozu - Ercan Kesal

Bugünlerde çok izlenen, konuşulan ve tartışılan Çukur dizisinin İdris babası yani Ercan Kesal'ın yazdığı Peri Gazozu kendi anılarından oluşuyor. 
Yazım tekniğini okuyucunun gözünde canlandırmak olarak özetleyen Kesal, doktorluk, öğrencilik ve çocukluk anılarını anlatıyor. Her kısımda çocukluktan geçiş yapıyor anısına. Çocukluk dönemine gerek düşünce yapısı olarak gerek de anıları itibariyle verdiği önemi kitap boyunca hissedeceksiniz.

Tüm bunlar gerçekten bir yana, kitap o kadar içten o kadar gerçekçi ki ağlamadiginiz yerlerde de yüzünuzde buruk bir gülümseme olacak. Koşup babanızı arayacak, sevdiklerinize kitabı hediye edeceksiniz. Sadece kendinizi değil ülkenizde yaşananları da hissedeceksiniz.

Alıntılar
"Oğlu, sevdiği yemeğini bitirsin diye, ölüsünün yanında sessizce bekleyen annenin hikayesini anlattığınızda bir arkadaşınıza, onun hiç tepki vermeden ağladığını görmüşseniz ya da bugünlerde, ağzınıza götürdüğünüz her lokma boğazınızdan bir türlü geçmiyor ve yutkunuyorsanız sürekli ve oğullarını birer birer toprağa veren annelerin ülkesinde, kendi oğlunuzu koklamaktan hicap duymaya başlamışsanız eğer, birbirinizin hayatlarını da fark etmeye başlamışsınız demek."
"Farkında mısınız, sahip olduklarınızın başkalarının da işine yarayabileceği bir büyük sofradır yeryüzü."
"Bu sarılma denen şey ne kadar önemliymiş meğer. Keşke çok daha önce birbirimize doğru düzgün, adam gibi sarılabilseydik."

Keyifli okumalar dilerim.

Peri Gazozu - Ercan Kesal

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR