Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Paşa'nın apoletlerini söktüler!

Hüseyin Çimşir ile ilk maçında Denizli'yi kupada 2-0 yenerek, rövanşa avantajlı bir skorla gidecek olan Trabzonspor, Çimşir ile ilk lig maçında da Kasımpaşaspor'u konuk etti.

Sakatları A.Ömür, A.Canbaz'a, müzmin sakat Sturridge'yi de ekleyen bordo mavililer, Yeni Malatya deplasmanı öncesini, üç puanla kapatmanın hesabında çıktığı 90 dakikaya iyi başladı.
Oyunun üçte birlik bölümü bittiğin de, ev sahibi golcüleriyle 3-0 öne geçmişti bile.

İlk yarıda devamlı ayağa ve içeriye oynayıp, oyunu forse etmeye çalışan ev sahibi, zaman zaman kontrolü kaçırdıysa da, Kasımpaşalı Koita ve Thiam'da takımları adına fırsatı kaçıran isimler oldu.

İlk 45 dakikayı rahat geçen Trabzon takımı, ikinci yarının ilk dakikasında Jorge Fernandes'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla, daha da rahatladı.

Nwakaeme'nin yine resital sunumuyla, alda at dediği Sörloth, kendinin 2. takımının 4.golüne imza atarken, gol krallığının da en büyük adayı olduğunu, bir kez daha gösterdi.

Kasımpaşa farklı mağlubiyetine ve 10 kişi kalmasına rağmen, bana göre saha içinde ezik bir görüntü vermedi. Tayfun Havutçu hocanın oyuna dahil ettiği Sarlija ve Ndongala pek etkili olamadı.

Bordo mavili ekipte oyuna sonradan giren, Serkan, Parmak ve Doğan üçlüsünden de, oyun içinde sırıtan olmadı. Özellikle Serkan'ın kaçırdığı ve direkten dönen kafa topu, günün onun adına talihsiz anlarıydı.

Trabzonspor, kendi tarihinde ilk kez 5 dakika içerisinde 3 gol atarak, ayrı bir rekora da imza attı.

Bir ilkte Sörloth'tan geldi. Norveçli oyuncu kendi futbol hayatında 2. bu forma altında ise ilk kez aynı maç içerisinde 3 kez fileleri havalandırdı.

Önceki haftalarda her an gol yiyebilir havasında ki Trabzonspor gitmiş, yerini daha dominant takım görüntüsü almıştı.

Ayrıca, sezonun ilk maçında İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı Kasımpaşa'yı 6-0 lık farklı bir skorla yenerek, bir dönem kendisini Avni Aker'de 6-0 yenen Kasımpaşa'dan da, 6-0'ın rövanşını yine aynı skorla Medıcal Park'da alarak, bu hesabı kapattı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR