Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Pandomim gibi operasyon!

Bir kez daha gördük ve şahit olduk ki, seyircisiz futbol, tadı tuzu olmayan yemek gibi. Eğer seyircisiz oynatacaksanız, oynatmayın. Erteleyin ligi daha iyi. Böyle bir futbol maçı mı olur? Sanki İşitme ve Duyma Engelliler ligi. Anlayacağınız şu ki; bu maçta Trabzonspor 12.adamı ile oynasaydı asla bu maç 1-1 bitmezdi.

Ligin zirvesini averajla paylaşan hem Trabzonspor, hem de Başakşehir takımları, hafta içi bir 90 dakika daha oynayarak yorgun geldiler. Bunu gördük. Biri Malatya ile diğeri Koopenhag ile oynadı. Bu karşılaşmanın seyircisiz oynanması ise kesinlikle ve kesinlikle konuk ekibe yaradı.

Tüm bu şartlara rağmen, oyunu özellikle ilk yarıda istediği gibi forse eden taraf, bordo mavililer oldu. Kaçırdıkları gol pozisyonlarına, birde net penaltıları verilmeyen lig lideri ile lig ikincisinin karşılaşmasında ilk 45 dakika da gol sesi çıkmadı. Gerçi gol atsalar bile o gol sesi yine çıkmazdı ya!

Maç öncesinde onlarca araç ve yüzlerce taraftar ile tesislerden Medıcal Park Stadyumu'na uğurlanan Trabzonspor takımı, bu haftayı da averajla lig liderliğini koruyarak kapattı.

Basın tribününde medya mensupları, protokol tribününde bordo mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman yer aldı.

Özellikle Başkan Ağaoğlu ve yönetimi haklı olarak oyunun ilk bölümlerinde, konuk ekip ceza alanı içerisinde Skrtel'in, Nwakaeme' nin formasını sırtından çekerek düşürmesine 'es' geçen ve VAR'daki 3 hakeme bile tenezzül etmeyen Fırat Aydınus'nın bu kararına büyük tepki gösterdiler.

                                     *

Aslında Trabzonspor'da, Başakşehir'de hep ayağa ve sakin oynadı. Hızlı futbolu değil yavaş ama isabetli atakları tercih ettiler. Bordo mavililer'de 3 oyuncunun sakatlığı, Guilherme'nin ise cezası vardı. Konuk ekibinde önemli eksikleri olmasına rağmen, ligin en iyilerinin bu 90 dakikası seyircisiz olunca, ekran başında olanlarada, bizlerede, oynayanlarada hiç ama hiç zevk vermedi diyebilirim.

Başakşehir iki net pozisyonuna vahlanırken, lig lideri de kaçan kendi net gol pozisyonlarının peşinden hüzünle baktı.

İkinci yarıda Demba Ba ile golü bulan Başakşehir takımı, Trabzonspor lehine penaltı yapan ama verilmeyen pozisyonun kahramanı! Skrtel'in kafa ile kendi kalesine attığı golle puanları paylaştı.

Ekuban'ın iyi mücadelesini, gereksiz top kaptırmaları ve rakibe atak başlatması gölgede bıraktı.

Hafta içi Koopenhag ile oynayan İstanbul ekibi ile Malatya deplasmanından dönen Trabzonspor, ligde aynı yerlerini korurken, sanki içimden bir ses ve hislerim, Trabzonspor'a operasyon yapılmaya çalışıldığını iddia ediyor ve söylüyor. 

Çünkü; bu 90 dakika pandomim gibi değilde, 40 bin bordo mavili taraftarın önünde oynansaydı, iddia ediyorum bu maç böyle bitmezdi. Fırat Aydınus denilen adam! böyle rahat düdük çalamazdı. 

Bakalım bu lig için, bir kaç gün sonra ne karar verilir. Bir kaç hafta ertelenir mi? Ligin şuandaki sıralaması aynen tescil edilip küme düşme kaldırılarak, Trabzonspor şampiyon ilan edilerek seazon bitirilir mi? Yoksa film icabı, pandomime devam mı?
Paşa'nın apoletlerini söktüler!

Paşa'nın apoletlerini söktüler!

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.