Diğer

Diğer

Özyazıcı'nın TS'ye bakışı

Ahmet Suat Özyazıcı, Yazarımız Cevat Ocak’a konuştu:

 

Efsane Trabzonspor’un efsane Teknik Direktörü..

Futboldaki İstanbul imparatorluğuna son veren adam.

4 kez şampiyon olan ilk yerli antrenör..

Ahmet Suat Özyazıcı..Uzun yıllar Trabzonspor’un dışında, Kemeraltı No-6 adresinde görüş, öneri ve eleştirilerde bulunuyordu..

Teknik Direktör Şenol Güneş’in önerisi doğrultusunda 4 aydan beri Trabzonspor’un bizzat içine alınarak fikirlerinden yararlanılıyor..

Kendisinden Trabzonspor tesislerindeki 4 ayını değerlendirmesini istedim.

Tesislerdeki uyumunun çok iyi olduğunu, herkes profesyonel anlamda görevini yapma gayreti içinde olduğunu belirten Özyazıcı, “Bizim zamanda böyle değildi. Bir kişi aynı zamanda 3-5 kişinin de işini yapardı. Ama şimdi profesyonel bir anlayış var tesislerde. Tek eksik futbol takımının kalitesidir. Böyle bir profesyonel ekibe daha kaliteli bir futbol takımı sunmalıyız. Bu mevcut futbolcuların kalitesizliği anlamı taşımamalı. Sadece kaliteyi camianın beklentilerine cevap verecek şekilde artırmalıyız.” Dedi.

 

“Güneş çok değişmiş”

Özyazıc’ya Şenol Güneş’in Trabzonsporunu sordum. Önce Şenol Güneş’i anlattı:

“Şenol Güneş 10 yıl öncesine kadar çok değişmiş. Kendini yenilemiş ve geliştirmiş. Soruyor, soruşturuyor. Arıyor, araştırıyor. Her hafta bir araya gelerek o haftaki maçın değerlendirmesini yapıyoruz. Bize görüş soruyor. Bizde görüşümüzü söylüyoruz. Sonuçta son kararı o veriyor. Maçları tribünden izlemek eksiklikleri görme adına daha yararlı oluyor. Ben de maçları tribünden izliyor ona göre değerlendirme yapıyorum.”

 

“Nokta transfer yapılmalı”

Yeni sezondaki Trabzonspor’dan beklentilerini de anlatan Özyazıcı, “Trabzonspor yetiştirmek için değil yarıştırmak için futbolcu transfer etmelidir. Bunun için de nokta transferler yapılmalı. Bu konudaki görüşlerimizi de Şenol hoca ile paylaştık. Araştırma ekibindeki arkadaşlarımız da belirlenen mevkiiler için isimler belirliyorlar. Bu isimler araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır..Transfer için  bir santrafor, bir orta saha oyun kurucu, bir stoper, bir de sol bek için araştırmalar yapılıyor. Orta sahadaki oyun kurucu ayaklarına hakim, iyi pas atabilen ve aynı zamanda duran topları iyi kullanabilen bir futbolcu olmalı. Çünkü son yıllarda Trabzonspor bu anlamda çok büyük sıkıntı çekiyor. Bunun için böyle bir futbolcuya da önem veriyoruz.” Dedi.

 

“Teofilo Brezilya Milli takımında oynar”

Devre arasında büyük umutlarla transfer edilen golcü Teofilo ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Özyazıcı, “Teofilo kötü futbolcu değil. Ayaklarına hakim, oyun anlayışı iyi. Ancak savaşçı değil. Bu haliyle Brezilya Milli takımında oynayabilir. Ama Trabzonspor savaşçı kimliği ile maç kazanıyor. Yanı buradaki futbolcunun savaşması lazım. Onda da savaşçı kimlik eksik. Ayrıca da uyum sorununu bir türlü aşamadı. Ama sonuçta onunla ilgili kararı yine Şenol hoca verecektir.” şeklinde konuştu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR