Osman Nuri Ekim; “Hoşgörü, sevgi ve saygıyla yaşamı kucaklayalım”

Trabzon'da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı;

Osman Nuri Ekim; “Hoşgörü, sevgi ve saygıyla yaşamı kucaklayalım”

Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, 1992 yılından beri engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve seslerini dünyaya duyurmak üzere düzenlenen etkinliklerle gündeme taşınan özel bir gündür. Bu özel günde en büyük temennim engelli kardeşlerimize karşı toplumsal farkındalığın artması ve geleceğe daha umutla bakabilmelerine olanak tanıyacak katkıların konulmasıdır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, mesajında asıl engelin sevgisizlik olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; “Engellilik sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, tüm toplumu ve tüm kesimleri yakından  ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli olmak sosyal hayatı engelleyen bir kusur değildir. Desteklenmesi gereken, toplum yaşamındaki olumsuz etkilerini en aza indirgemek üzere herkesin katkı koyması, duyarlık göstermesi ve ortak bir çabadan hareketle yaklaşımlar sergilemesi gereken özel bir durumdur. Unutulmamalıdır ki, bugünün sağlıklı bireyleri yarının engellisi olabilirler. Bu anlayıştan yola çıkarak, engelli vatandaşlarımızın mutlu bir yaşam sürmeleri ve topluma kazandırılmaları toplum sosyal yaşamı için çok değerlidir ve gerekli olanakları sağlanmasına dönük çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. Bu minvalde Akçaabat’ımız için gerçekleştirdiğimiz her projede, girişimde ve yatırımda fiziki engeli olan vatandaşlarımız için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Yine şehrimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın yanında yer alıyor; onların ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılı içerisinde de engelli ve yatalak hasta vatandaşlarımıza hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek için tekerlekli sandalye, tam donanıma sahip hasta yatağı gibi yardımlarda bulunuyoruz. Engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri için büyük bir özveri gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber