Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan öğrencilere sürpriz ödev

Okulların sömestr (yarıyıl) tatiline girmesiyle birlikte 15 günlük ara da başlamış oldu.

Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan öğrencilere sürpriz ödev

Öğrenciler törenle karnelerini alıp tatile girerken öğretmenlerde çok ödevden ziyade konuların tekrar edilmesi tavsiyesinde bulundular. 

Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 15 günlük tatilde öğrencilerine sürpriz bir ödev verdi. Belki de eğitim hayatında hiç görülmemiş branş bazında değil 8 maddeden oluşan ‘Değerlerimiz’ ödevini öğrencileriyle paylaşan okul müdürü Murat Ali Şahin, aynı ödevi velilere de gönderdi. 

İyi bir insan olabilmek için hayatta öğrenilmesi, unutulanların hatırlanması ve bilinenlerin pekiştirilmesi gereken birçok şey olduğuna vurgu yapan Murat Ali Şahin, “Umarım bu tatil, tüm öğrencilerimize kültürel değerlerimizi yeniden yaşatmak için iyi bir fırsat olur” dedi. 

Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan öğrencilere sürpriz ödev

Çocuklara ‘Öğrenelim’ görevi

Şahin, “Unutmayalım ki notlar akademik kariyer içindir. Bizim için daha da önemli olan ise iyi bir insan, mutlu bir çocuk yetiştirmektir” diyerek paylaştığı mektubunda aşağıdaki satırlara yer verdi:

    Yaşlı bir büyüğünüzle röportaj yapıp, sohbetinizden notlar tutun. Ona çocukluğunu, hatıralarını, tecrübelerini anlattırın. Her tecrübe bir derstir. Onların deneyimlerinden dersler çıkarmayı öğrenin.   

    Her gün mahallenizde bir sokak hayvanını besleyin. Paylaşmayı, sevgiyi, merhameti hatırlayın. Merhamet etmeden, rahat göremeyeceğimizi öğrenin.

    Ailenizden birinin iş yerinde 1 gün de olsa çalışıp kendi paranızı kazanın. Emeğin kıymetini ve kendi kazandığınız paranın nasıl zor harcandığını öğrenin.

  Ev işlerinde ailenize yardım edin. Temizliğin kirletmemekten, korumanın bozmamaktan, yemeğin nasıl bir emekten geçtiğini öğrenin.

   Oturduğunuz binada veya sokakta iki akşamda bir farklı bir komşunuzun kapısını çalıp hallerini hatırlarını sorun, mümkünse küçük bir ikramda bulunun. Paylaşmanın ve birlikte yaşamanın güzelliğini öğrenin.

  Tatilin başında bir çiçek veya bir fidan dikip, bakımını üstlenin. Büyümesine şahitlik edin. Sadece su vererek çiçek büyütülmeyeceğini, zahmetsiz güzellik olmayacağını öğrenin. 

   Tatiliniz bitmeden en az bir yardım kuruluşuna bağışta/yardımda bulunun. Paylaştıkça çoğalmayı, yardımlaştıkça ne kadar güçlü olunabileceğini öğrenin.

    Tatil süresince 1 kere de olsa şehitlik ziyaretinde bulunun. Bir hilal uğruna batan güneşleri yerinde görün. Karşılıksız sevmeyi, fedakarlığı, toprak parçasını vatan yapmayı öğrenin. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler