Ortahisar Belediyesi'nde yeni müdürlük kuruldu

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler müdürlüğü kuruldu.

Ortahisar Belediyesi'nde yeni müdürlük kuruldu

Ortahisar Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantıların 2. gününde 1 madde görüşülerek karara bağlandı.

Bugünkü oturumda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurulması oylandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy birliği ile kabul edilerek meclise getirilen madde hakkında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şu ifadeleri kullandı:

"Tarımla ilgili birçok çalışmayı kurumsal bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. 2 yıldır yeryüzünü kasıp kavuran pandemi var. Pandemide insanların bütün hayatını doğrudan etkileyen kısıtlamalar oldu. İnsanın hayatını devam ettirebilmesi için gerekli gıdayı da daha önemli hale getirdi. Bu işi kurumsal manada bir görev telakki ederek, ilçemizdeki tarımsal üretime katkı sağlamak, verimi artırmak, kendi çiftçimizi desteklemek için yapılan bu çalışmayı hayata geçirmek istedik. İnşallah hem belediyemiz hem de Ortahisar’ımız için hayırlı olsun."

Söz alan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu, “Bu müdürlüğün bir tohum bankası oluşturulması. Bizim ata tohumlarının çoğaltılması gibi bir maddenin yapılacak işler arasında ilk sırada olması gerektiğini belirtiyorum” ifadelerini kullandı. 

Çakıroğlu'na cevaben konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, “Ticari bir kurum olarak düşünülmemesi gereken bir müdürlük. Mesela Çay yolu açıyoruz her sene bir mahallemize. Mesela Akyazı maydanoz üretimi konusunda ilk sırada ama su sıkıntısı var. Salyangoz üretimi yapacağız. İhracat olarak çok ciddi bir pazarı var. DOKAP ile konuştuk. Tüm bunlar gibi çalışmaları çekip çevirip düzenli bir hale getirmek içi bu müdürlüğü kuruyoruz. Tamamen üretime mecburuz.” dedi.

Daha sonra yapılan oylama ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kurulması oy birliği ile kabul edildi. Müdürlüğün bütçesi 2023 yedek ödeneğinden karşılanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler