Ortahisar Belediyesi'nde o arsanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisinde Çukurçayır Mahallesinde bulunan arsanın satışına onay verildi.

Ortahisar Belediyesi'nde o arsanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Ortahisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantıların bugünkü oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2 madde görüşüldü.

Günün en önemli maddesi olarak göze çarpan ise Çukurçayır Mahallesinde bulunan arsanın satışı oldu.

CHP'li meclis üyesi Oktay Söğüt'ün şerh koyduğu madde plan ve bütçe komisyonundan geldi.

Ortahisar Belediyesi’nde o binanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Oktay Söğüt

Oktay Söğüt, “Genel olarak belediyenin gelirlerinin giderlerini karşılama olayı yüzde yüze yakındı. Son zamanlarda aşağı düşüş oldu. Bunun nedeni gereksiz harcama, personel maaşı gibi nedenler oldu. En belirgin olanı ise ekonominin kötüye gidişi oldu. Bunlara karşı belediyelere devletten kaynak oluşturmak olmalıydı. Ama bugün gündeme gelen gibi taşınmaz satışı gibi bir konuda üretim olmadan satışına karşıyım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan CHP meclis üyesi Cüneyt Zorlu ise, “Değerli mülklerimizin elden çıkarılması yanlış. Daha önce Beşirli’deki pazar yeri satılmıştı. Orası değerinde satılmamıştı. Çok düşük bedele satıldı. Orada ihaleyi kimin alacağı belliydi ve öyle oldu. Adrese dayalı satış oldu. Bu arsanın hemen yanlarında dükkanlar var. Burada depolar var ve talep gören şeyler. Lütfen sizde buralar gibi değerlendirelim. Kat karşılığı verin” şeklinde konuştu.

Ortahisar Belediyesi’nde o binanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Cüneyit Zorlu

Meclis üyelerinin konuşmalarına cevap vermek için söz alan Başkan Ahmet Metin Genç, “Beşirli taşınmazın satışını takip ettiniz mi? Meclis üyesi olarak “adrese teslim satış” ifadenizi doğru bulmuyorum. Ama ihale konusunda sıkıntı varsa yargıya taşıyabilirdiniz. Adrese teslim ihale ne demektir. Belediyenin imtiyaz sağlaması demektir. Sözlerinize dikkat edin. İhale şartlarına aykırılık olur, gidersiniz yargıya. Daha ne kadar açık olabiliriz. Mikrofonu alıp satıyoruz diye mi bağıralım. Pandemi süreci geçirdik, ekonomik şartlar değişti. Burada iki tercihimiz var. Ya yetki verin yüksek faizle kredi alalım o zaman. Kredi borcumuz yok. O zaman bizden sonrakine faizli borç devredelim. Burası ürettiğimiz bir taşınmaz. Bir gelir için bu satışa ihtiyacımız var. Ortahisar Belediyesi bir arsa üreterek bir satış olacak. Sizin teklifiniz de makul bir tekliftir. Ben Belediyemizin faiz yükü altına girmesini istemiyorum. Kıymet takdiri meclis kararından sonra yapılır.” dedi.

Ortahisar Belediyesi’nde o binanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Ahmet Metin Genç

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “yaklaşık 8 yılan beri çalışıyoruz. Bugüne kadar sizin hiç bir tasarrufunuza karşı gelmedik. Biz de meclis üyesiyiz. Biz de eleştirimizi ve önerimizi sunarız. Siz ilk geldiğinizde ayakkabıcılar sitesinde yer vardı satın dedik, yer artıkları var dediniz, satın dedik. Bir tek arkada tarihi bina satmayın dedik. Sağolun kütüphaneye çevirdiniz. Burası çok değerli bir arsa. Bir miktarı kalsın. Burası kat karşılığı da verilir. Yani böyle hazıklıklar yapılır. Biz de belediye meclis üyesi olarak bakarız belediye için hangisi daha iyidir. Bugün bunu satarsınız. Bu bir buçuk yılda bu gider elinizden. Ben de şöyle diyorum satış değil de 25 yıllığına başka alternatif çözümler üretelim. Yıllar sonra burada biz de yokuz siz de yoksunuz. Büyükşehir Belediyesi sene de 60 milyon lira kira veriyor ama terminali satışa çıkarıyor. Bizim itirazımız bunadır.” dedi.

Ortahisar Belediyesi’nde o binanın satışı onaylandı! CHP'den sert eleştiriler ve toplu RET

Turgay Şahin

Ahmet Metin Genç son olarak, “Otogardan dolayı fen işlerimizi buraya taşıyacaktık. Akoluk'ta bir yer bulunca burada bir arsa doğdu. Niyetimiz halis. Bizim 60 Milyon TL emlak vergisi alacağımız var. Bunları harekete geçirmek bir alternatif, kredi çekmek bir alternatif ve bu satışı yapmak da bir alternatif. Böyle değerlendirmek istedik” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylama sonrasında CHP grubunun tamamının ret oyu ile satış mecliste kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber