Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Ortahisar Belediye Meclisi pandemi sonrasında ilk toplantısını yaptı. 

Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon’da Ortahisar Belediyesi pandemi sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı.

Toplantı, encümen seçimi, imar komisyonu üye secimi, Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimi, Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu üye seçimi, Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu üye seçimi müzakereleri ile başladı.

Toplantı daha sonra 2019 yılına ait faaliyet raporunun okunması ve 2019 yılı idare kesin hesabı ve Taşınır Kesin hesabının müzakeresi ile devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahmet Metin Genç, “Önemli bir sürecin akabinde bu toplantıları tedbirli olarak da olsa yapabilmek güzel. Türkiye de olağanüstü tedbirler uygulandı. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tedavi gören hastalara şifa diliyorum” dedi.

Başkan genç şunları söyledi;

Covid-19 çalışmalarına bir önceki toplantıda değinmiştik. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm daire amirleri ve çalışanları, tüm parti temsilcileri yoğun bir mücadele verdik. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu iş bitmedi. Bu iş gevşemeye gelmiyor. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız, maske, mesafe ve hijyen kurallarına icabet etmeliyiz. Bu da bir vatanseverliktir. Sosyal mesafe kuralına bu meclisimizde de riayet ediyoruz.

Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Projelerle ilgili konuşan Başkan Genç, şu ifadeleri kullandı;

Kadın konuk evi projesi çalışmalarınız tamamlandı. Belediye olarak binasını kiraladık. İç donanım devam ediyor. Ağustos ayında hizmete açacağız.

Tünel akvaryum beton kısmı bitti. Akvaryum kısmına geldi. Kredimiz çıktı, ihale aşamasında, o finansmanını yapacağız.

Küçük Dostlar Kliniği şehrimize kazandırıldı. Sokak hayvanlarımıza özel bir hizmettir. Sahipli hayvanlara hizmet vermiyoruz. Veterinerlerle rekabete girecek değiliz.

Pazarkapı alanında bulunan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Hizmeti konusunda karar verilmedi. Valiliğimize de teşekkür ediyoruz. Belediye binamızın batısındaki çalışmaya devam ediyoruz. 

Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı

2’Nolu Beşirli Mahallesi'nde yapılacak parkın ihalesi ayın 3 ünde yapılacak.

Çukurçayır’da Ekoparkın daha küçüğü yapılacak. İhalesine yakında çıkacağız.

Fen İşlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Beton çalışmamız devam ediyor. Asfalt konusunda Büyükşehir Belediyesi ile koordineli gideceğiz. TİSKİ’nin su çalışmasını bekliyoruz. O projeyle koordineli gideceğiz.

Evde bakım da pandemi sonrası çalışmalar başladı. 313 kişiye 180 aile olarak hizmet veriyoruz.

Boztepe seyir terası projesi çizildi. Yakında ihaleye çıkacağız. Projemizi tabiat varlıkları kuruluna ve kültür varlıkları gönderdik.  Sonuçlanmasını bekliyoruz. Ağustos gibi biteceğini düşünüyoruz Eylül gibi ihaleye çıkacağını düşünüyoruz.

Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler