Üretici fındık hasadına hazırlanıyor

Ordu'da fındık hasadına hazırlanan üreticiler, fındık bahçelerinde temizlik yapıyor.

Üretici fındık hasadına hazırlanıyor

Ordu’nun Kumru ilçesinde fındık üreticileri, fındık hasadına sayılı günler kala bahçelerinin temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Ordu’da resmi olarak sahil kesiminde 7 Ağustos tarihinde başlayan fındık hasadı sürerken, yüksek kesimlerdeki üreticiler ise fındık bahçelerindeki hazırlıklarını tamamlıyor. Bahçelerin yabani ot ve ısırgan temizliklerini yapan üreticiler, fındık hasadında rahat çalışmak için çaba sarf ediyor. Yüksek kesimlerde 17 Ağustos tarihinde başlanılması planlanan fındık hasadı öncesi bahçe temizliklerini kendileri yapamayan üreticiler, işçi çalıştırarak sezona hazırlanıyor.
Kumru ilçesinde fındık hasadı öncesi bahçesinin temizliğini yaptıran Ahmet Çakmak, “Yakında fındık hasadına başlayacağız. Sahil kesiminde hasadı bitiren insanlar var ama bizim bu bölgelerde biraz daha geç olgunlaşıyor. O yüzden bahçelerin temizlik işleri de geç yapılıyor. Fındığın kolay toplanmasında bahçe temizliği çok önemli, umarım güzel bir sezon olur” dedi.

Üretici fındık hasadına hazırlanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler