Ordulu kan bağışladı

“Her bağışın bir hayat kurtardığının bilincinde olarak kan verme kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki bugüne kadar devletimize ve milletimize fayda sağlayan her faaliyetin yanında olan Ordulu hemşehrilerimiz, bu kampanyamıza da gereken desteği verecektir”

Ordulu kan bağışladı

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

‘İyilik Kanımızda Var’ sloganıyla yürütülen kampanyaya katılarak kan bağışında bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Her bağışın bir hayat kurtardığının bilincinde olarak kan verme kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki bugüne kadar devletimize ve milletimize fayda sağlayan her faaliyetin yanında olan Ordulu hemşehrilerimiz, bu kampanyamıza da gereken desteği verecektir” dedi.

Türk Kızılayı’nın Ordu’da düzenlediği kan verme kampanyalarından birinin daha Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Daha önce Büyükşehir Belediyemizde ve OSKİ Genel Müdürlüğümüzde kan bağışı yapılmıştı. Arkadaşlarımız bir günde 62 ünite kan vermek suretiyle rekorun kendilerinde olduğunu bize iletti. Biz de Büyükşehir Kent Konseyi’nin organizasyonuyla bu rekoru kırarak 100’lü rakamlara ulaşmayı amaçlıyoruz. Hem sağlığımız açısından hem de en zor zamanlarda ihtiyaç duyulan kanı muhtelif yerlerdeki hastalarımıza ve silahlı kuvvetlerimize ulaştırmak adına bağışlamak son derece önemli. Türk Kızılayı’nı kan verme öncesi, kişilerin kan verebilecek durumda olup olmadığını belirlemek adına yaptığı çalışmalar için tebrik ediyorum. İnanıyorum ki her alanda olduğu gibi insanımıza fayda sağlayacak bu tür sivil ve sosyal faaliyetlerin yanında olan Ordu ilimiz, bundan sonra da duyarlılık göstermeye devam edecektir. Bugün, en fazla kan verilen gün rekorunu kırmak istiyoruz” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Özgür Enginyurt ise kan bağışı kampanyasının "İyilik kanımızda var" sloganıyla yürütüldüğünü ifade ederek, “Türkiye’de kan bağışları Kızılay üzerinden gerçekleşiyor ve tüm hastanelerin kan ihtiyacı Kızılay aracılığıyla gideriliyor. Bu kampanyamız,verilecek kanların standart hale getirilmesi ve herhangi bir bulaşıcı hastalığın taşınmasını önlemek adına son derece önemli” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler