Ordu Valisi Balkanlıoğlu'ndan müdürlere uyarı

Milli Eğitim 4-5 katlı okul yapmış ama kapalı durumda. Acıyoruz. Bunların şimdi her birini yaptırmaya kalk en az 3-4 milyon lira para harcarsın”

Ordu Valisi Balkanlıoğlu'ndan müdürlere uyarı
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gereksiz kamu yatırımı çok büyük vebaldir” 
 Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kamu yatırımlarının ihtiyaç planlaması dahilinde yapılması gerektiğini belirterek, yatırımcı kamu kurum müdürlerini uyardı.
 
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yatırımcı kurum müdürlerine bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, memleketin daha fazla gelişmesi ve kalkınması için daha fazla paraya ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
 
Her yatırımda işin ucunun paraya dayalı olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Vatandaş bizlerden ‘şuraya yol yap, köprü yap, kamuya ait şu yatırımlar yapılsın, çiftçilere teşvik parası verilsin’ diyerek, isteklerde bulunuyor. Ama bunun kaynağı nereden gelecek? Tatbii ki yine milletimiz kendisi ödeyecek. Eğer bu yatırımlar israf noktasına gelirse, zamanında bitirilmezse, iyi takip edilmezse birçok yapacağımız işlere mani olacak, birçok finansman kaynağını buralarda harcamış olacak” dedi.

“Gereksiz kamu yatırımı vebaldir”
Gereksiz kamu yatırımlarından kaçınılması gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Mesela Milli Eğitim birçok yatırım yapmış, 4-5 katlı okullar var ama kapalı durumda. Acıyoruz. Bunların şimdi her birini yaptırmaya kalk en az 3-4 milyon lira para harcarsın. Fakat bunu planlarken ihtiyaç meselesinin göz önünde bulundurulması gerekiyor.
 
Bakıyoruz okulun 500 öğrencisi var sınıflar 40 kişi. Ama zaman geçtikçe okulun mevcudu 5’te 1 oranında azalıyor. Bakıyorsunuz sınıfta öğrenci sayıları zaman geçtikçe düşecek ve okul binası boşa çıkacak. Bu çok büyük bir vebal. Yapılan işlerde ihtiyaç var mı yok mu bunları gözetmek lazım bunların iyi hesaplanması lazım. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var bunlarda. Yaptığımız yer işin hesabının sorulacağının bilinci içinde olmamız lazım.
 
 Gayret etmiyoruz, işi uzatıyoruz, paranın değeri düşüyor, fiyat yükseliyor bunlarda da vebalimiz var. İşlerin gecikmesi nedeniyle kamu zarara uğratılıyor.
 
Misal olarak 10 trilyon, 20 trilyonluk bina yapılmış, müteahhidin iyi takip edilmemesi, zamanında işin bitirilmemesi nedeniyle iş zamanında teslim edilmemiş. Bu toplantılar koordinasyon açısından son derece önemli” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel