Ordu şehitleri toprağa verildi

Ordu şehidi Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı toprağa verildi.

Ordu şehitleri toprağa verildi

Isparta’da düşen Askeri Eğitim uçağında şehit olan Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı memleketleri Ordu’da toprağa verildi.


ŞEHİT BİNBAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ümit Karamustafa, Ordu’nun Fatsa ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kızı Öykü, babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucunda şehit olan uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa için babaevinde alınan helalliğin ardından Fatsa ilçesindeki 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Burada binlerce vatandaşın katılımıyla cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit pilotun 11 yaşındaki kızı Öykü Karamustafa, son kez babasının tabutuna sarıldı. Annesi Nezaket Karamustafa ile tabuta başını koyarak gözyaşı döken Öykü, törendekilerin yüreğini dağladı. Cenaze töreninin ardından şehit Binbaşı Ümit Karamustafa’nın cenazesi Efkaf Mahallesi’nde bulunan şehitliğe defnedildi.



Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, CHP Genel Bakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT YÜZBAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ile Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazesi, askeri uçakla Ordu- Giresun Havalimanı'na getirildi. Şehit Yüzbaşı Odabaşı'nın cenazesi törenle yaklaşık 4 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.



Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde eğitim uçuşu yapan askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 yaşındaki Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı için Altınordu Ulu Camii'de tören düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Müdürü Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, polis, askeri erkan, daire müdürleri, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin annesi İnci ile babası Mehmet Şefik Odabaşı güçlükle ayakta durdu. Şehidin eşi Özlem Odabaşı da kucağında küçük oğlu Rüzgar ile törene katılıp taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Ali Şahin Odabaşı'nın cenazesi Eskipazar Garnizon şehitliğinde toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler