Ordu'daki kavga mahkemelik oldu!

Bakan Numan Kurtulmuş Ordu'da kavganın arasında kalmıştı. O kavga mahkemeye taşındı...

Ordu'daki kavga mahkemelik oldu!

Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Aybastı İlçesi Perşembe Yayla Şenlikleri’nde protokol tribününde meydana gelen arbedenin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. İçişleri Bakanlığı’nın ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Ordu Belediye Başkanı Yılmaz kavgayla ilgili Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi. Erdoğan tüm teşkilatları uyardı.

Ordu’nun Aybastı İlçesi’ndeki Perşembe Yayla Şenlikleri’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu protokol tribününde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında arbede yaşandı. Korumalar ve zabıtaların da karıştığı kavgada Bakan Numan Kurtulmuş, güvenlik gerekçesiyle şenlik alanından uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından kavga olayını araştırmak üzere dün Ordu’ya gelen 2 Mülkiye Başmüfettişi’nin ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Ordu’ya gelen Mülkiye Başmüfettişlerinin olayla ilgili Vali Seddar Yavuz’u da makamında ziyaret edip bilgisine başvurduğu belirtildi.

Kavga olayının ardından Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 3 günlük darp ve istirahat raporu alan Emniyet Müdürü Suat Çelik’in, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Belediye başkanı Enver Yılmaz hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

BAŞKAN YILMAZ, ERDOĞAN'A KAVGAYI ANLATTI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz, AK Parti grup toplantısının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya geldi. Yılmaz, "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde yaşanan olaylarla ilgili Erdoğan'a bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere ve Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla ilgili Ankara'da bulunduğunu aktardı. AK Parti grup toplantısına katıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Ardından sayın Cumhurbaşkanı'mız ile TBMM Meclis Başkanı'mız sayın İsmail Kahraman'ın makamında bir görüşmemiz oldu. Görüşmemize İçişleri Bakanı'mız sayın Süleyman Soylu da katıldı. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza Aybastı Perşembe Yaylası Festivali'nde yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdim. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, ilimizin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek Ordulu kardeşlerimize selam ve sevgilerini iletti."

ERDOĞAN'DAN UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da gerçekleşen ’Perşembe Yaylası Şenlikleri’nde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz ve korumalarının, protokolde yer tartışması nedeniyle kavga etmesi sonrası tüm teşkilata uyarılarda bulundu. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Teşkilatlar , belediyeler eğer bizim dava idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum, kusura bakmasınlar. Biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar, gereğini yapsınlar. Bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü 2019 bir kırılma noktasıdır. Ak Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareket kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Birbiririyle dayanışma içinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Bize ne oluyor ki birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler