Ordu'da yürek yakan görüntü - Sosyal medyada tepki yarattı

Ordu Ünye'de 3 gündür kötü şartlarda tutulan köpekler sosyal medyada tepki yarattı.

Ordu'da yürek yakan görüntü - Sosyal medyada tepki yarattı

Ordu'nun Ünye ilçesinde çevresi çitlerle çevrili, üstü açık ve çamur içerisindeki Kızılkaya transfer merkezinde 3 gündür tutulan köpeklerin yürek sızlatan hali, bir hayvanseverin çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları arasında da büyük tepkiye yol açan bu duruma ilişkin video görüntülerinde, çoğu küpeli olan sokak köpeklerinin yağmur altındaki çaresizliği de gözlerden kaçmadı.

Sokak köpeklerinin yoğun yağmur altında üstü açık olan barınakta çamur içerisinde çaresizce bekleyen köpekler arasında henüz doğmuş yavru köpeklerin de bulunduğu öğrenildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve hayvanseverlerin Cimer'e, "Ordu Ünye ilçesi Kızılkaya transfer merkezindeki köpeklerin durumu ile ilgili sosyal medyada dolaşan görüntüler infial yaratmaktadır. Köpeklerin sığınacak bir kulübesi dahi olmayan merkezdeki mevcut şartlar ilgili yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Merkezin bu durumda oluşuyla ilgili sorumluların cezalandırılması ve hayvanların refahı hususunda gerekli iyileştirmelerin yapılması hususunda bilgilerinize arz olunur" şeklinde şikayette bulunduğu da öğrenildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde Kızılkaya mevkiinde bulunan barınak aslında bu yılın henüz eylül ayında eski vahşi çöp alanında tepki çeken barınağın yerine alternatif olarak hazırlanmıştı. 14 dönümlük alan içerisinde ormanlık bölgede kurulan barınakta 20 köpek kulübesinin kurulacağı açıklanmıştı. Fakat gelinen durumda köpeklerin videodaki içler acısı görüntüsü, bu projenin hangi aşamada tıkandığı sorusunu akıllara getirdi.

BAŞKAN GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sosyal medyada yayınlanan Ordu’daki hayvan barınaklarının durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Güler, “Sosyal medyada bugün yayınlanan görüntüler beni son derece üzmüştür. Yaşanan olayda hatası, kusuru ve ihmali olan tüm yetkililer hakkında soruşturma başlattım. Herkes gereken cezayı alacak. Bu iş bir şov meselesi değil, vicdan meselesidir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur” dedi.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

Barınaktaki hayvanlara iyi bakılmadığı iddiası sosyal medyada yayılınca, Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek, konuyla ilgili inceleme başlattı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın, barınağa gidip, incelemelerde bulundu.

'HAYVAN SEVERLERLE ORTAK HAREKET EDECEĞİZ'

Tepki çeken görüntülere ilişkin açıklamada yapan Alp, "Sosyal medyadaki görüntüler hassasiyet ve duyarlılıkla çekilmiş görüntüler. Eksikliklerin giderilmesi için gerekli talimatlar verildi. Ben bu noktada bizlere yol gösteren hayvan hakları savunucusu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara karşı çok duyarlıyız. Hayvan barınağı noktasında Ünye'de ihale aşamasında olduğumuz bir yer var. Talimatlar verildi. Havaların açmasıyla birlikte yağmurdan korunmalarını sağlayacak sundurmalar takılacak. Ayrıca bu tabloyu tersine çevirmek adına birer köpek sahipleneceğiz. Yapılacak çalışmalarda hayvan severlerimizle ortak hareket edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel