Ordu'da yaşlılar için harekete geçildi

Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi(YAŞAD) kapsamında protokol imzalandı. 

Ordu'da yaşlılar için harekete geçildi
Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından imzalanan protokol ile, Ordu Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü muhtaç durumdaki yaşlıların, yaşadıkları yerde bazı ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanacak.

Proje kapsamında ev temizliği ve evde tadilat hizmetinin verilmesi, yaşlıların temel işlerine yardımcı olunması, durum analiz anketlerinin yapılması, YADES Koordinasyon Merkezi kurulması, yaşlı bakım hizmetleri eğitimi verilmesi, yaşlıların kişisel bakım ve temizliklerinin yapılması hizmetleri verilecek.

Toplam bütçesi 2 milyon 600 bin TL olan proje için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2 milyon TL olan projenin 600 bin TL’lık kısmı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi(YAŞAD), Ordu ili genelinde bir yıl süre uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler