Ordu'da turizm büyüyor

“Turizm işletme tesislerinin vergi matrahlarında, 2015 yılında yüzde 25, 2016 yılında ise yüzde 36 oranında artış meydana geldi”

Ordu'da turizm büyüyor
 Ordu Valisi İrfan Balklanlıoğlu, Ordu’da bir turizm hareketliliği için yapılan tanıtımlar sonucunda Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 294 binden 603 bine çıktığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, turizmden elde edilen gelirin ise, 2016 yılı sonu itibariyle 375 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. 

Ordu’da, turizm işletme belgeli tesislerin yatak kapasitelerinin 2 binden, 2 bin 850’ye, belediye işletmeli tesislerle birlikte toplam yatak kapasitesinin ise 5 bine çıktığını belirten Vali Balkanlıoğlu, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme ve tesislerin artmasıyla birlikte, bu işletme ve tesislerin vergi matrahlarında, bir önceki yıla göre 2015 yılında yüzde 25, 2016 yılında ise yüzde 36 oranında artış meydana geldiğini ifade etti.

Ordu’da turizmin gelişmesinin ve Ordu’ya gelen turist sayısının artmasının, Ordu ekonomisine önemli miktarda maddi girdi sağladığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, 600 bine çıkan turist sayısını 1 milyona çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, 1 milyon turist hedefini gerçekleştirmek için de tanıtım faaliyetlerinin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Ordu’nun tanıtımında, tüm Ordululara da görev düştüğünü vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, tüm Orduluların, sosyal medya hesaplarından Ordu’nun doğal güzelliklerini paylaşarak, Ordu’nun tanıtımına katkıda bulunmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler