Ordu'da Suriyeliler'e yardım

 Ordu'dan Suriye'ye 2 tır dolusu gıda yardımı gönderildi. 

Ordu'da Suriyeliler'e yardım
Ordu Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde toplanan gıda malzemeleri, 2 tırla Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Ordu Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde, yardım tırlarının uğurlanması dolayısıyla gerçekleştirilen törene, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Levent Özsoy, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ercan Okur, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kampanyaya katkıda bulunan hayırseverler katıldı.

Törende konuşma yapan Yavuz, yardımlaşmanın önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin sadece Müslümanlara değil, dünyadaki tüm mazlumlara kucak açtığını ve yardım yaptığını vurguladı.

Yardım tırlarının Suriye’de birçok kişiye merhem olacağını ifade eden Yavuz, "Gönül coğrafyamızda yaşayan herkese elini uzatan aziz milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu konudaki cömertliğini her zaman olduğu gibi bir kez daha gösteriyor. Biz sadece Müslümanlar için değil, dünyadaki tüm mazlumlar için yurdumuzu, evimizi hep açtık, açmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca hakkı, hukuku ve adaleti hakim kılmak için mücadele eden bu aziz millet, bugün de aynı yoldan hareket etmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 3,5 milyona yakın Suriyeli mazlum kardeşimize ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Nitekim, Bulgaristan’dan çeşitli durumlar ile bu ülkeye sığınan kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi. Unutmayalım ki bizim daha çok çalışmaya, daha çok bir ve beraber olmaya, kardeş olmaya ihtiyacımız var. Hayır yapan değerli hayırsever kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel