Ordu'da seminer düzenlendi

Ordu'da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

Ordu'da seminer düzenlendi

 Ordu'da iş adamlarına yönelik dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince organize edilen, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının (OTSO) işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde, dış ticarete ilişkin sunumlarla bilgilendirme yapıldı.

Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Gözde Eroğlu, OTSO toplantı salonundaki programda yaptığı sunumda, bakanlığın dış ticaretle ilgili desteklerini anlattı.

Bakanlığın sağladığı birçok destek olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ticaret Bakanlığı her aşamadaki firmayı hedef almış durumda. Hiç ihracat yapmamış, hayatında belki de yurt dışı pazara hiçbir şey satmamış firmalar da bakanlığımızın desteklerinden faydalanabiliyor. Hali hazırda ihracatçı olma şartı yok. Markalaşmış, markaları artık dünya çapında bir hal almış firmalarımız da destekten yararlanabiliyor. Dolayısıyla bakanlık, farklı ihtiyaçlarda ve farklı statülerdeki bu firmalara farklı destekler sağlıyor. Bunlar ihracata hazırlık destekleri de pazarlama destekleri de markalaşmaya yönelik olan yüksek katma değerli ürünlere yönelik destekler de olabiliyor." 

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Setenay İyigün de bir sunum yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler