Ordu'da çatıya yıldırım isabet etti

Altınordu'da yıldırım isabet etmesi sonucu üç katlı binanın çatısında çıkan yangında hasar oluştu.

Ordu'da çatıya yıldırım isabet etti

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yıldırım isabet eden binanın çatısında çıkan yangında eşyalar ile fındık zarar gördü.

İlçeye bağlı Taşbaşı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde bir binanın çatısına isabet eden yıldırımın ardından çıkan yangında hasar oluşmuştu.

Gün yüzüyle ortaya çıkan hasarda çatıda bulunan ev eşyaları ile bir miktar fındığın yandığı görüldü. Çatının tavan kısmı da kullanılamaz hale geldi.

Olay sırasında fenalaşan bina sakini Ayşe Taşçı ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu.

Mahalle sakinlerinden Turgut Gürbüz, gazetecilere, havanın bozulmasıyla şimşek çaktığını ve komşusunun çatısına yıldırım düştüğünü anlattı.

Zamanında olay yerine gelen İtfaiyenin yangını söndürdüğünü belirten Gürbüz, "Ben o sırada Boztepe'deydim. Gelmeye çalıştık ama gelemedik. Teleferik çalışmadı, elektrik gitti. Benim araba da evin oradaydı. Ben de korktum. İtfaiye ekiplerinden ve devletten Allah razı olsun." dedi.

Gürbüz, çatıda önemli ölçüde zarar olduğunu dile getirerek, "Evin çatısı gitti. İçeride çocukların bisikleti de hasar gördü.Söndürme sırasında kullanılan su da eve gitti. Yatak, yorgan da battı. Evin içi de berbat. Ayşe teyzeye yazık oldu." ifadelerini kullandı.      

Taşbaşı Mahallesi'nde dün akşam etkili olan sağanak sırasında üç katlı bir binanın çatısına isabet eden yıldırım sonucu yangın çıkmıştı. Mahalle sakinlerinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, belediye ve polis ekipleri sevk edilmişti. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonrası binanın çatısı kullanılamaz hale gelmişti. Olay sırasında fenalaşan bina sakinlerinden bir kişi Ordu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler