Ordu'da Ağustos'ta atanan kaymakam görevden alındı! Valilikten açıklama

Ordu'da yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Kaymakam'ın görevden alınması sonrasında valilikten açıklama geldi.

Ordu'da Ağustos'ta atanan kaymakam görevden alındı! Valilikten açıklama

Ordu'nun Korgan İlçesine 30 Ağustos 2021 tarihinde atanan Kaymakam Miraç Akbulut, dün akşam saatlerinde görevden alındı.

Akbulut'un, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından yaptığı konuşmasından dolayı görevden alındığı iddia edildi.

ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Korgan İlçesi Kaymakamı'nın, görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut'un görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ordu Korgan Kaymakamı'nın, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı yönünde gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin, söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir.”

“AKP’LİLER VE TARİKATLAR ŞİKAYET ETMİŞTİR”

Ordu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, görevden alınan Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü ve idealist bir kişiliğe sahip olduğu için görevden alınıp soruşturma açıldığını iddia etmişti.

Korgan’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kendisinin de katıldığını ve ilçe halkının kutlamaları çok beğendiğini söyleyen Adıgüzel, kutlamalarda gün boyu Atatürk ve Cumhuriyet marşları çalındığını dile getirmişti.

Adıgüzel, Kaymakam Miraç Akulut’un açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında, defalarca Atatürk ve Cumhuriyet sözlerini kullandığını ancak bir kez dahi Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmadığını söyleyerek, “Kaymakam Akbulut, konuşmasında Cumhuriyetin getirdiği kazanımları anlatırken, bir bölümünde Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. İlçede etkili olan AKP’ye yakın tarikatlar var. AKP’liler ve bunlar konuşmadan rahatsız oldukları için kaymakamı şikayet etmişler” ifadelerine yer vermişti.

KAYMAKAM MİRAÇ AKBULUT KİMDİR?

18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler