Ordu'da 1 tonluk "Bayram" sahibini bekliyor

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki canlı hayvan pazarında besici Enver Özdemir, 1 ton ağırlığındaki "Bayram" adlı danayı 15 bin liraya satıyor.

Ordu'da 1 tonluk "Bayram" sahibini bekliyor

Karadeniz'in farklı bölgelerinden getirilen kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar, ilçeye bağlı Eskipazar Mahallesi'ndeki canlı hayvan pazarında satışa sunuluyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarı gezen vatandaşlar, fiyat araştırmasının ardından, beğendikleri kurbanlıklar için besicilerle pazarlık yapıyor.

Pazarın en gözdesi ise sahibinin "Bayram" adını verdiği 1 ton ağırlığındaki dana oldu.Besici Enver Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yaşındaki danaya bayram günü doğduğu için "Bayram" adını verdiğini söyledi.

Danayı pazara dün getirdiğini belirten Özdemir, yoğun ilgi olduğunu ancak şimdiye kadar alıcı çıkmadığını ifade etti.Özdemir, 1 ton ağırlığındaki danayı 15 bin liradan satışa çıkardığını dile getirerek, "İnşallah kısa sürede danayı satmayı istiyoruz. Şimdilik pazarda bir durgunluk söz konusu ama hafta sonu itibariyle pazarın hareketlenmesini bekliyoruz." dedi. 

Danaya 13 bin liraya kadar alıcı çıktığını ancak satmadığını anlatan Özdemir, "Şimdilik diğer hayvanları satıyoruz. Umarım Bayram satılacaktır. Şimdiden alıcılarına hayırlı olsun." diye konuştu. Özdemir, adeta gözü gibi baktığı dananın satılmasının kendisini ister istemez biraz üzeceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler