OR-Gİ'de yolcu sayısı arttı

Ordu-Giresun Havalimanında yolcu sayısı yüzde 7 arttı

OR-Gİ'de yolcu sayısı arttı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize dolgu yöntemiyle yapılan ve prestij yatırımı olarak bilinen Ordu-Giresun Havalimanında geçen hafta yoğun sisli havalar sonucu oluşan uçuş iptallerine rağmen Nisan ayında uçuş ve yolcu trafiği bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artış gösterdi. 

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2018 yılı Nisan ayı Havalimanı istatistiklerine göre, Nisan ayında Ordu-Giresun Havalimanından iç hatlarda 83 bin 286, dış hatlarda 167 olmak üzere toplamda 83 bin 453 yolcu hizmet aldı. 

Yine Nisan ayında iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği 550 olurken dış hatlar uçak trafiği 2 olmak üzere toplam uçak trafiği 552’ye ulaştı. Yine Nisan ayında Ordu-Giresun Havalimanının kargo, posta, bagaj olmak üzere yük trafiği ise toplamda 573 ton olarak gerçekleşti. 

İstatistiklere göre, Ocak-Nisan aylarındaki 4 ayda Ordu-Giresun Havalimanından, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 337 bin 837 yolcu hizmet aldı. Hizmet verilen toplam uçak trafiği 2 bin 417’ye, yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise yüzde 10 artışla 2 bin 475 tona ulaştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler