Hikayelerden etkilendi, esrarengiz mağaraları buldu

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yaşlıların anlattığı hikâyelerden etkilenen bir vatandaş, etrafı ormanlarla çevrili esrarengiz mağaraları buldu.

Hikayelerden etkilendi, esrarengiz mağaraları buldu

Kabadüz ilçesi Geçilmez Kanyonu’nda etrafının ladin ormanlarıyla kaplı bir yamaçta bulunan Papaz Kayası birden fazla doğal oluşum mağaralarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Doğa tutkunu Serdar Şimşek yaşlıların anlattığı hikayelerden etkilenerek Papaz Kayası’nı bulduğunu söyledi. Ordu ile Giresun sınırı arasında Geçilmez Kanyonu’nun hemen üst kısmında 9 mağara bulunduğunu belirten Şimşek, mağaraları çok ilginç bulduğunu dile getirdi.

Mahallesinde yaşayan yaşlıların sürekli Papaz Kayası’nı anlattığını belirten Şimşek, "Orman içerisinde bulunan mağaraların yerlerini bilmiyordum. Çok araştırdım ve sonunda büyüklerimizin anlattığı mağaraları buldum" diye konuştu.

Doğaseverlerin burayı görmek için can atacaklarından emin olduğunu kaydeden Şimsek, şöyle devam etti:

"Yaşlılarımız Papaz Kayası’ndaki mağaralarda yaz ve kış buz sarkıtlarının oluştuğunu ve bu mağaralarda o günkü yaşayanların peynirleri, yoğurtlarını muhafaza ettiklerini ve buradaki buz sarkıtlarını yaz aylarında atlarla ayran yapmak için taşındığını anlatırlardı. Ben de bu hikayelerden etkilenerek mağaraları bulmayı kafama koydum. Oldukça zor bir arazide günlerce mağaraları aramaya başladım. Sonunda bu mağaraları bulmayı başardım.”

Mağaralara ulaşım güç ve zor olduğunu belirten Şimşek, "Ormanın ve çalıların adeta sakladığı Papaz Kayası’nın etrafında benim tespit ettiğim 9 mağara var. Bunlardan bir tanesinin içerisine girildiğinde baya bir uzun olduğu görülüyor. Bazı kayalar sanki insan eli değmiş gibi duruyor. Burası beni çok heyecanlandırıyor. Ben eminim ki Papaz Kayası tanıtılırsa buradaki mağaraları görmek isteyen birçok doğasever burayı görmek isteyecektir" ifadelerini kullandı.

Papaz Kayası mağaralarına ilk defa geldiğini ifade eden Kazim Cingirt ise “Mağaralara ulaşmak için oldukça zor bir araziden çalıların arasından güçlükle ilerliyorsunuz. Buraya gelene kadar çok yoruluyorsunuz ancak buradaki doğal oluşum mağaraları görünce bütün yorgunluğunuza değiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler