Heyelan yüzünden Ordu Çevre yolu gecikecek

 Ordu Çevre Yolu Ağustos ayına kaldı 

Heyelan yüzünden Ordu Çevre yolu gecikecek

Ordu'da bir yılı aşkın bir süredir heyelan sebebiyle açılışı geciken Ordu Çevre Yolu’nun Ağustos ayında açılacağı açıklandı. 


Yapımına 2012 yılında başlanan, gidiş geliş toplam uzunluğu 21.4 kilometre olan Ordu Çevre Yolu'nun 10.7 kilometrelik birinci etabının yüzde 97'lik bölümü tamamlandı. Fatsa- Altınordu Çevre Yolu'nun Perşembe Kavşağı'ndan başlayan ve Terzili Mahallesi sınırları içerisinden geçerek sahil yoluna bağlanacak olan birinci etapta toplam uzunluğu 6.5 kilometre olan 3 adet çift tünel, uzunluğu 44 metre olan bir köprü, uzunluğu 2,5 km olan 5 adet çift köprü, 2 tanesi köprülü olmak üzere 6 adet kavşak bulunuyor. 

Tünel ve viyadüklerdeki asfalt seriminin büyük ölçüde tamamlandığı Ordu Çevre Yolu'nun yapımı tamamlanan Öceli Tüneli çıkışı ile Öceli-1 Viyadüğü arasındaki kesimde bir süredir yaşanan heyelan yolun açılışını geciktirdi. Heyelanın ıslahı için Öceli Tüneli çıkışına bugüne kadar 399 adet, Öceli 1 Viyadüğü bölümüne 162 koruma kazığı çakıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla daha önce Nisan ayının ilk yarısında açılması planlanan çevre yolunda geçtiğimiz ay koruma kazıklarının çakıldığı alanda yeni bir heyelan gözlendi. Bu heyelanın önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. 

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, yolun bir bölümünde gözlenen heyelan hareketinin durdurulması için yeni bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Ordu koordinasyon Kurulu toplantısında bir açıklama yapan Keskin, “Yolun küçük bir bölümünde gözlenen yeni bir heyelan hareketinin durdurulması için çalışmalar sürüyor. Bu çalışma yolun açılışını 5 ay geciktirecek. Bu durumda Ordu Çevre Yolu Temmuz ayının sonu Ağustos’un ilk yarısında açılacak hale gelecektir” dedi. 

Keskin, çevre yolunun yakın zamanda ihale edilen yaklaşık 11 kilometrelik ikinci etabında çalışmaların sürdüğünü, 2020 yılı sonunda bitirilerek gidiş-geliş toplam uzunluğu 21.4 kilometre olan Ordu Çevre Yolu'nun tamamının açılacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel