Fıkdıkçının gözü fındık fiyatlarında!

Fındık toplamaya başlayan üreticiler, fındık fiyatlarının açıklanmasını bekliyor.

Fıkdıkçının gözü fındık fiyatlarında!

Ordu'da devam eden fındık hasadı sıcak havada devam ederken, üreticiler fındık fiyatlarının açıklanmasını bekliyor.

Sahil ve orta kesimde fındık toplamaya devam eden üreticiler sıcağa rağmen fındık hasadını sürdürüyor. Bazı bahçelerde imece usülü toplanan fındık, akşam olunca harmanlara taşınıyor.Hasadı bitiren üreticiler ise fındığı kurumaya bıraktı.

"Bu yıl kimi bahçede var kimi bahçede yok" diyen üretici Ferhat Boz, "Sezon öncesi fındık bahçelerimizi gezdik ve fınıdığı çok olan bahçelerden bahçelerden başladık. Fındık toplamak gerçekten zor ve zahmetli iş. Bizlerin geçim kaynağı olan fındığımıza emek veriyoruz ve bu emeğin karşılığını da fındık fiyatlarını açıklayacak yetkililerin vermesini bekliyoruz. Fındık işçisi aldık ve yevmiye de 80 TL ile 100 TL arasında. Masraflarını kurtardıktan sonra mahsulümüz bizleri de memnun etse çok mutlu oluruz” dedi.


Fiyatların açıklanmasını dört gözle beklediklerini ifade eden Ali Şal ise, “Bahçelerdeyiz, fındığımızı topluyoruz. Bizim için mahsulümüzün fiyatı çok önemli. Fındık üreticinin alınteridir ve bu emeğe herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz. Fiyat beklentimiz ise en az 15 TL’dir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel